avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul angajatului

Buna, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt angajat la o firma SRL cu contract de munca iar in contract la rubrica ( data/datele de plata a salariului ) este trecuta data de 5( reprezentand data in care eu imi primesc salariul. Luna aceasta au trecut deja 3 zile peste data stabilita prin contract ca ar fi de salar si am adresat o intrebare sefului. Raspunsul lui a fost: “ eu nu sunt in intarziere cu salariul , deci sunt in grafic pt ca pana in ziua 10 respectiv ziua 15 a lunii respective eu am drept legal sa iti virez salariu.”....
va rog sa ma lamuriti si pe mine ce e cu acest raspuns?!?!? Adica daca in ctr scrie ca in fiecare data de 5 din fiecare luna eu trebuie sa imi primesc salariul, .. despre ce vorbea seful meu??? Eu nu am mai auzit de asemenea variante de plata a salariului.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:54, 9 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu primit la timp Alesssandro Alesssandro Daca in contractul de munca este specificat ca salariul este platit in ziua x a lunii, fara a fi specificat ca angajatorul poate intarzia fie si cu o zi, se ... (vezi toată discuția)
Lntarziere virare salariu farcas25 farcas25 Buna ziua, este legal ca angajatorul sa nu vireze salarul tuturor angajatilor in data stabilita? situatia e in felul urmator: sint citeva persoane vesnic ... (vezi toată discuția)
Lichidare salariu relu65 relu65 Buna ziua.As dorii sa stiu daca este normal si legal ca lichidarea pe luna Februarie sa o primesc in aprilie.Mai concret , avansul pe Februarie l-am primit pe ... (vezi toată discuția)