avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lntarziere virare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lntarziere virare salariu

Buna ziua,

este legal ca angajatorul sa nu vireze salarul tuturor angajatilor in data stabilita?
situatia e in felul urmator: sint citeva persoane vesnic in in intarziere cu sarcinile alocate (inclusiv din fisa postului) lucru care uneori se rasfrange negativ asupra companiei sau altor angajati.
poate angajatorul sa intarzie virarea salarului ca si avertisment pentru ca sa ii faca pe angajati sa inteleaga ce inseamna intarzierile? este vorba de 2-3 zile, dupa ce vorba buna nu a functionat...
Multumesc!
:)
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:38, 18 Martie 2014
Art.166 C.mun. :
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
..
(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Multumesc!
Neexecutarea sau executarea cu intarziere a sarcinilor de serviciu constituie abatere disciplinara si atrage sanctionarea disciplinara a celui in cauza.
Sanctiunile disciplinare sunt prevazute in art 248 alin 1 CM care prevede ca sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul în cazul în care salariatul săvârşeşte o abatere disciplinară sunt:
a) avertismentul scris;
b) retrogradarea din funcţie, cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea, pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile;
c) reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%;
d) reducerea salariului de bază şi/sau, după caz, şi a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%;
e) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.
Întârzierea platii salariilor nu este prevazuta ca sanctiune si asa cum vi s-a aratat mai sus poate atrage plata unor despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune dianapav dianapav Buna ziua, Ce sanctiuni se pot aplica angajatilor pentru nepurtarea echipamentului de protectie? Care este cadrul legal? (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz idivaly idivaly Bună dimineaţa, lucrez la o societate de securitate în bucureşti.. aş vrea sa stiu, daca îmi dau demisia şi refuz acel preaviz, patronul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni disciplinare roxilex roxilex In urma unui raport de audit in care nu eu am avut cea mai mare parte de vina am fost sanctionata de catre institutie cu avertisment scris,apoi Inspectoratul ... (vezi toată discuția)