avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate adrian20

Activitate adrian20

Răspuns la discuția donatie&cadastru
In primul rand va m,ultumesc pentru promtitudine =D>. Da in momentul donatiei fratii tatului meu aveau copii. Atunci trecandu-mi mie mai pot revoca donatia? mai exista vreun pericol? si prin ce act ar putea sa imi treaca mie?

Referitor la expertiza topo, cum justific o discrepanta asa mare? asta e singura modalitate?

Va multumesc tuturor din suflet :love2::love2::love2:
eryc_1972 a scris:

yann a scris:

Art. 22 din Regulament privind continutul si modul de întocmire a documentatiilor cadastrale
în vederea înscrierii în cartea funciara spune ca:

Art.22 - Daca la receptia cadastrala se identifica diferente de suprafata, se
procedeaza astfel:
(1) În cazul în care suprafata din masuratori este mai mare decât suprafata din documentatia
cadastrala precedenta, sau în situatia în care aceasta nu exista, decât suprafata din act :
a) Pentru imobile împrejmuite :
i - Daca diferenta este de pâna la 2 %, documentatia cadastrala se receptioneaza si
suprafata din masuratori se înscrie în cartea funciara;
ii - Daca diferenta este între 2 si 5 % documentatia cadastrala se receptioneaza si
suprafata din masuratori se înscrie în cartea funciara doar daca este însotita de
proces-verbal de vecinatate, întocmit conform anexei nr. 17;
iii – Daca diferenta este mai mare de 5%, documentatia cadastrala se respinge,
rectificarea suprafetei urmând sa se faca prin hotarâre judecatoreasca definitiva si
irevocabila;

Deci e totusi nevoie de o actiune in instanta pentru rectificarea suprafetei?

referitor la ce ati spus mai sus, am 2 intrebari: 1. pentru cei 5% daca sunt luati in apropierea unei strazi unde deja este pus gard de ani de zile, mai trebuie acceptul vreunui vecin ? sau acceptul primariei fiind langa o strada nicidecum gard cu alt vecin? si 2. ce ar trebuii sa fac mai bine daca am un teren unde gardul pe langa care s-a asfaltat strada de multi ani mareste terenul cu 10% , as putea sa castig macar 5 % fara a implica alte judecati in instanta? trebuie sa fac si o uzucapiune pe acest teren, dar imi trebuie la primarie o expertiza topo si nu stiu cat teren as putea trece fara sa am problememai departe la acte
- ambele intrebari se refera cam la aceceeasi problema ...
Va multumesc
In 1995 tatal meu a primit prin donatie un teren de la fratii lui. Intre timp unu dintre ei a decedat, iar celalti spun ca vor surpa donatia. #-oMai pot surpa donatia? Daca da ar putea sa imi treaca pe numele meu prin donatie sau act de vanzare cumparare pentru a evita asta?
Iar a doar problema in legatura cu donatia ar fi ca in loc sa treaca suprafata reala a terenului, au trecut cat era declarat de bunicii mei la primarie ( in loc de 1600 aproximativ e trecut 800 pe act ). Acum tatal meu vrea sa faca carte funciara ( e prima carte funciara) si sa treaca pamantul pe numele meu. ( din 2002 este declarat si platit impozit la primarie cei aproximativ 1600 de mp conform unei legi aparute atunci de declarare pe prorpia raspundere a tenenurilor )
Intrebarea este daca poate sa fac carte funciara pe toata suprafata ??
Va rog mult sa imi raspundeti. Multumesc anticipat