avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate Claudia123494

Activitate Claudia123494

Bună ziua! Mă scuzați pentru deranj. Pe data de 15 Ianuarie am semnat un contract cu cei la Cargus .Doresc sa îl reziliez ,este destul de abuziv prin faptul ca am un număr de expedieri lunar de 55 de colete, în cazul în care eu nu le efectuez, tot trebuie sa achit 800 și ceva de lei . Iar în cazul in care doresc să închei contractul, următoarea zi mi se face factura pe 12 luni și trebuie sa o achit într-o zi lucrătoare. Aproape 10000 de lei. Nu mi se pare corect și normal ar fi sa avem și noi ca beneficiari un termen de X zile sa ne răzgândim .

Azi mi s-a emis prima factura. Cu taxe suplimentare fata de abonament ,deși mi s-a menționat în scris ca nu voi avea nimic de plătit extra. 528 de lei pentru expedierea a 4 tablouri de maxim 1 kg. Dar ki s-au trecut 27 kg total. Oricum am încadrare de maxim 15 kg per colet, nu de aici este plata abuziva.

În contract am 55+ 5 expedieri gratuite, pe factura am 50+5
Bună ziua! Ați rezolvat? Doresc sa reziliez și eu un contract cu o firma de curierat.

Matibo a scris:

Buna! Ati reusit sa reziliați contractul ? Sunt intr-o situatie asemanatoare si nu stiu cum sa ies.

Bună ziua! Ați reușit să rezolvați?

overburn a scris:

Cum pot rezilia un contract pe o perioada determinata cu o firma de curierat in cazul in care constat ca aceasta nu si-a indeplinit obligatiile contractuale fara a ii plati penalitati?

Respectiv, un colet nu a fost nici macar scos in livrare timp de 2 saptamani, desi am facut o reclamatie in acest sens. Eventual a fost livrat dar cu o intarziere semnificativa.
Am primit inapoi un colet reimpachetat de catre ei intr-o ... punga.
De multe ori curierii nici macar nu se obosesc sa caute destinatarii, doar zic ca au avizat coletul, dar destinatarii nu sunt contactati.

Ca idee, exista urmatoarea clauza in contract:

Prezentul Contract inceteaza:
(ii) prin reziliere, fara nicio formalitate si fara interventia instantelor judecatoresti in cazul in care oricare dintre Parti nu
indeplineste integral sau oricare dintre obligatiile esentiale prevazute in prezentul Contract, respectiv cele prevazute la
Articolele 5 si 6;

Dar, mai exista o clauza:
Partile sunt de acord in mod expres ca prezentul Contract este un contract pe durata determinata si nu poate fi incetat de niciuna dintre parti prin denuntare unilaterala. In cazul in care Beneficiarul incalca Perioada Contractuala Minima, Prestatorul este indreptatit sa primeasca o penalitate reprezentand contravaloarea pretului contractului ramasa neplatita pana la terminarea perioadei minime agreate. Penalitatea se plateste imediat si automat, pe baza facturii emise de Prestator.

Multumesc!

Nu doresc sa continui activitatea, dar doresc sa beneficiez de ccc si pentru bebe 2

editat : citare raspuns anterior
Buna seara. Am nascut in martie 2019. Ccc am pana pe 21 mai 2021. Voi naste in iulie 2020. Va trebui sa anunt din nou la locul de munca faptul ca sunt insarcinata? Eu nu doresc sa ma intorc la acel loc de munca, chiar si de nu eram insarcinata. Va trebui sa iau o adeverinta sau alte acte pentru prelungirea ccc sau care este mai exact procedura in situatia mea?