avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum reziliez un contract cu o firma de curierat?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum reziliez un contract cu o firma de curierat?

Cum pot rezilia un contract pe o perioada determinata cu o firma de curierat in cazul in care constat ca aceasta nu si-a indeplinit obligatiile contractuale fara a ii plati penalitati?

Respectiv, un colet nu a fost nici macar scos in livrare timp de 2 saptamani, desi am facut o reclamatie in acest sens. Eventual a fost livrat dar cu o intarziere semnificativa.
Am primit inapoi un colet reimpachetat de catre ei intr-o ... punga.
De multe ori curierii nici macar nu se obosesc sa caute destinatarii, doar zic ca au avizat coletul, dar destinatarii nu sunt contactati.

Ca idee, exista urmatoarea clauza in contract:

Prezentul Contract inceteaza:
(ii) prin reziliere, fara nicio formalitate si fara interventia instantelor judecatoresti in cazul in care oricare dintre Parti nu
indeplineste integral sau oricare dintre obligatiile esentiale prevazute in prezentul Contract, respectiv cele prevazute la
Articolele 5 si 6;

Dar, mai exista o clauza:
Partile sunt de acord in mod expres ca prezentul Contract este un contract pe durata determinata si nu poate fi incetat de niciuna dintre parti prin denuntare unilaterala. In cazul in care Beneficiarul incalca Perioada Contractuala Minima, Prestatorul este indreptatit sa primeasca o penalitate reprezentand contravaloarea pretului contractului ramasa neplatita pana la terminarea perioadei minime agreate. Penalitatea se plateste imediat si automat, pe baza facturii emise de Prestator.

Multumesc!

Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2023
overburn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Matibo , utilizator 09:43, 4 Octombrie 2023
Buna seara,
Nu prea înțeleg solicitarea dvs. Aveti vreo obligație de a livra un anumit număr de colete într-un interval de timp? Aveți vreo clauza de exclusivitate cu respectiva firma de curierat?
Renunțați efectiv la a mai trimite colete și, după expirarea așa zisei perioadei minime contractuale, reziliați contractul.
Succes și numai de bine!
Buna! Ati reusit sa reziliați contractul ? Sunt intr-o situatie asemanatoare si nu stiu cum sa ies.
Bună ziua,

Rezilierea unui contract pe durată determinată reprezintă un remediu contractual în cazul în care există o neexecutare contractuală sau o executare defectuoasă. Astfel, aveți dreptul la reziliere, chiar daca neexecutarea este de mica insemnatată, insa are un caracter repetat.

Practic, dacă prestatorul de servicii prestează defectuos serviciile la care s-a obligat, în mod repetat, atunci aveți dreptul de a înceta contractul prin reziliere.

Disclaimer: Această soluție este una de principiu, este greu de dat un răspuns valid fără a fi citit cu atenție conținutul contractului.

Laurențiu-Paul POP
Din pacate din punctul meu de vedere este un contract oarecum abuziv pe care nu l-aminteles lucrand in alt mod cu ei de 8 ani, nici nu mi-au explicat concret in ce consta astfel incat sa nu avem erori de genul, iar eu am intes ce m-a interesat pe mine nu ce spuneau ei de fapt, concret mi-au facut un contract de 200 de colete lunar pe o perioada de un an pe care trebuie sa le platesc indiferent daca le folosesc sau nu. Eu am inteles ca am 200 de colete la un tarif negociat dupa care trec la tariful standard. Nu am putut rezilia nici la 2 zile dupa semnare neavand stipulat in contract aceasta posibilitate. Fiind o firma de curierat exista un paragarf in care se mentioneaza ca nu isi asuma livrarea la timp a coletelor, deci nu isi asuma ca isi fac treaba si nu as putea invoca acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de neexecutare? aartist aartist Buna ziua, Am incheiat un contract vanzare-cumparare marfa cu urmatoarele clauze: - termen de livrare 20 de zile de la semnarea contractului; - termen de ... (vezi toată discuția)
Contract servicii internet lucian0308 lucian0308 Acum 2 luni am facut un contract business personalizat cu o firma cred ca cea mai mare din Bucuresti care ofera servicii de internet la domiciliu. Prima ... (vezi toată discuția)
Reziliere aartist aartist Buna-ziua, Contractul incheiat prevede \"Prezentul contract încetează la cererea uneia dintre părţi pentru neexecutarea obligaţiilor de către cealaltă ... (vezi toată discuția)