avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum reziliez un contract cu o firma de curierat?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum reziliez un contract cu o firma de curierat?

Cum pot rezilia un contract pe o perioada determinata cu o firma de curierat in cazul in care constat ca aceasta nu si-a indeplinit obligatiile contractuale fara a ii plati penalitati?

Respectiv, un colet nu a fost nici macar scos in livrare timp de 2 saptamani, desi am facut o reclamatie in acest sens. Eventual a fost livrat dar cu o intarziere semnificativa.
Am primit inapoi un colet reimpachetat de catre ei intr-o ... punga.
De multe ori curierii nici macar nu se obosesc sa caute destinatarii, doar zic ca au avizat coletul, dar destinatarii nu sunt contactati.

Ca idee, exista urmatoarea clauza in contract:

Prezentul Contract inceteaza:
(ii) prin reziliere, fara nicio formalitate si fara interventia instantelor judecatoresti in cazul in care oricare dintre Parti nu
indeplineste integral sau oricare dintre obligatiile esentiale prevazute in prezentul Contract, respectiv cele prevazute la
Articolele 5 si 6;

Dar, mai exista o clauza:
Partile sunt de acord in mod expres ca prezentul Contract este un contract pe durata determinata si nu poate fi incetat de niciuna dintre parti prin denuntare unilaterala. In cazul in care Beneficiarul incalca Perioada Contractuala Minima, Prestatorul este indreptatit sa primeasca o penalitate reprezentand contravaloarea pretului contractului ramasa neplatita pana la terminarea perioadei minime agreate. Penalitatea se plateste imediat si automat, pe baza facturii emise de Prestator.

Multumesc!

Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2023
overburn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudia123494 , utilizator 12:13, 1 Februarie 2025
Bună ziua! Ați rezolvat? Doresc sa reziliez și eu un contract cu o firma de curierat.

Matibo a scris:

Buna! Ati reusit sa reziliați contractul ? Sunt intr-o situatie asemanatoare si nu stiu cum sa ies.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de neexecutare? aartist aartist Buna ziua, Am incheiat un contract vanzare-cumparare marfa cu urmatoarele clauze: - termen de livrare 20 de zile de la semnarea contractului; - termen de ... (vezi toată discuția)
Contract servicii internet lucian0308 lucian0308 Acum 2 luni am facut un contract business personalizat cu o firma cred ca cea mai mare din Bucuresti care ofera servicii de internet la domiciliu. Prima ... (vezi toată discuția)
Am trimis prin curierat un telefon - la verificare s-a schimbat continutul djdiablo1234 djdiablo1234 Buna ziua. In data de 09.07.2015 am trimis prin cadrul curieratului Cargus un ,,Iphone 6 nou - gri - cu seria IMEI: 356977064852634\\". Coletul avea ramburs ... (vezi toată discuția)