Buna ziua. Revin mai explicita in numele sotului meu care locuieste in Italia din 2002. In 2009 a avut un infart tratat cu stent. Din 2013 boala sa agravat cu doua intervente de ptca pe coronaria dx si sx, in 2016 alte doua ptca dx si sx, in 2017 din nou dx si sx. Coronaria dx tratata cu ptca iar cea sx lasata.cu placi ptr inposibilitatea de a mai pune stenturi. In August 2019 infart si intervent chirurgic cu 4 bypass. Diagnostic coronopatia ostruttiva trivasala ,cardiopatie ischiemica gradul 3 scara (nyha) insuficienta mitrale . Actual e inca in somaj datorita problemelor de sanatate. A facut Cerere ptr inabilità anul trecut fiind respinsa de ambele tari.,desi are un grad de invaliditate de 100%. Faptul Ca e inca pe picioarele lui nu i da dreptul la pensie zicand Ca inca mai are capacitate lavorativa. Are 15 ani jumate lucrati in Romania si 18ani lucrati in Italia. C'è se poate face in cazul lui? Somajul se va termina iar daca nu isi va gasi de munca la 49 de ani c'è va face? Suntem dezamagiti si preocupati! Va multumesc mult si astept raspunsul dv
Buna ziua. Sotul meu care locuieste in Italia si are dubla cetatenie,a fost recunoscut cu invaliditate de 100%.Am facut Cerere pentru inabilità in collaborare internazionala care a fost respinsa de ambele tari. Acum Ca a fost operat la inima intentionez sa incerc din nou. Ce imi consiliari sa fac? Sa fac o singura Cerere Sau pentru fiecare stat separat? Actual beneficiaza doar de 280€ si de somaj.. Cum e posibil Ca statul sa spuna Ca inca mai poate munci cand in realitate nu are nici o sansa sa il angajeze careva in situatia in care se afla.Are doar 49 de ani .Are munciti in Romania 15 ani jumate iar in Italia 18. Va multumesc mult