avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Pensia de invaliditate

Buna ziua. Sotul meu care locuieste in Italia si are dubla cetatenie,a fost recunoscut cu invaliditate de 100%.Am facut Cerere pentru inabilità in collaborare internazionala care a fost respinsa de ambele tari. Acum Ca a fost operat la inima intentionez sa incerc din nou. Ce imi consiliari sa fac? Sa fac o singura Cerere Sau pentru fiecare stat separat? Actual beneficiaza doar de 280€ si de somaj.. Cum e posibil Ca statul sa spuna Ca inca mai poate munci cand in realitate nu are nici o sansa sa il angajeze careva in situatia in care se afla.Are doar 49 de ani .Are munciti in Romania 15 ani jumate iar in Italia 18. Va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Invaliditate Ilaslucia Ilaslucia Buna ziua. Revin mai explicita in numele sotului meu care locuieste in Italia din 2002. In 2009 a avut un infart tratat cu stent. Din 2013 boala sa agravat cu ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa munca in italia camelia_apostol camelia_apostol buna ziua! mama mea lucreaza ca badanta in Italia, cu forme legale de munca. Lucreaza acolo de 4 ani. Ea are acum 67 de ani si este pensionara de mai multi ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie gianina2001 gianina2001 Buna ziua , eu sant cetatean roman si vrea sa stiu daca pot avea dubla cetatenie , adica cea romana si sa obtin si cea italiana ? Va multumesc frumos (vezi toată discuția)