avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie

Buna ziua , eu sant cetatean roman si vrea sa stiu daca pot avea dubla cetatenie , adica cea romana si sa obtin si cea italiana ?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 15 August 2014
Romania si Italia sunt state care permit dubla cetatenie.

"Cetatenii romani pot obtine CETATENIA ITALIANA dupa 4 ani de sedere legala pe teritoriul Italiei.

Dosarul se depune la Prefectura orasului unde aveti stabilita resedinta.
Actele necesare sunt urmatoarele:
1. certificatul de nastere tradus in limba italiana si legalizat conform cerintelor di indicatiilor din cererea ce o vei prezenta
2.cazierul penal din Romania tradus si legalizat – este suficient si prezentarea unei autocertificari.
3. autocertificari privind: resedinta anagrafica, nucleul familiar, pozitia juridica in Italia si veniturile incasate pe ultimii 3 ani.

Procedura va fi definitivata in termen de 730 de zile de la data depunerii cererii. In conditiile in care acest termen nu este respectat, va rugam sa semnalati problema.

Nu este necesar sa se renunte cetatenia romana.
In cazul in care aveti precedente penale, cererea dvs ar putea fi respinsa de catre Ministerul de Interne, care receptioneaza cererile de obtinere a cetateniei italiene depuse la Prefecturi."
([ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobanidre cetatenie italiana nicola66 nicola66 Buna ziua, Va rog frumos ma puteti ajuta cu informatii si suport juridic pentru redobanidrea cetateniei italiene? Mama mea era cetatean italian, ca si ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie italiana mihaichi mihaichi Mama mea a facut 11 ani de cand locuieste legal in Italia si doreste sa ia cetatenia italiana. Eu, in calitate de fiu major, pot dobandi la randul meu ... (vezi toată discuția)
Cerere cetatenie italiana, caz special Cristi0011 Cristi0011 Buna ziua, Am 30 de ani, sunt in Italia de 15 ani si lucrez in domeniul financiar. Am terminat liceul si facultatea aici. As dori sa depun cerere pentru ... (vezi toată discuția)