avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Invaliditate
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Invaliditate

Buna ziua. Revin mai explicita in numele sotului meu care locuieste in Italia din 2002. In 2009 a avut un infart tratat cu stent. Din 2013 boala sa agravat cu doua intervente de ptca pe coronaria dx si sx, in 2016 alte doua ptca dx si sx, in 2017 din nou dx si sx. Coronaria dx tratata cu ptca iar cea sx lasata.cu placi ptr inposibilitatea de a mai pune stenturi. In August 2019 infart si intervent chirurgic cu 4 bypass. Diagnostic coronopatia ostruttiva trivasala ,cardiopatie ischiemica gradul 3 scara (nyha) insuficienta mitrale . Actual e inca in somaj datorita problemelor de sanatate. A facut Cerere ptr inabilità anul trecut fiind respinsa de ambele tari.,desi are un grad de invaliditate de 100%. Faptul Ca e inca pe picioarele lui nu i da dreptul la pensie zicand Ca inca mai are capacitate lavorativa. Are 15 ani jumate lucrati in Romania si 18ani lucrati in Italia. C'è se poate face in cazul lui? Somajul se va termina iar daca nu isi va gasi de munca la 49 de ani c'è va face? Suntem dezamagiti si preocupati! Va multumesc mult si astept raspunsul dv
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:25, 16 Noiembrie 2019
S-a prezentat în Italia la COMISIA medicală de EXPERTIZĂ a capacității de muncă`?

Doar comisia MEDICALĂ de expertiză poate stabili dacă trebuie pensionat, sau și-a păstrat capacitatea de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infarct miocardic subendocardic -operatie bypass hoina hoina in luna oct.am avut infarct miocardic cit si alte probleme-insuficienta ventriculara stinga,insuficenta mitrala/valva/stenoza arterelor/cardiopatie ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate sallai sallai Sotului meu i s-a pus urmatorul diagnostic de catre Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara in anul 2010: Cardiopatie hipertensiva, hipertensiune ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate anulata de i.n.e.m.r.c.m Ravenom Ravenom Buna ziua, Mama mea, in varsta de 55 de ani, suferinda de boli cardiace si pensionata pe caz de boala gradul II, a fost convocata (in urma unei reclamatii) ... (vezi toată discuția)