avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Activitate andr33a1997

Activitate andr33a1997

Închidere Gewerbe în Austria

Știe cineva care sunt procedurile pentru închiderea gewerbului din Austria, ce acte trebuie și dacă se poate face acest lucru din România
Statul de reședință este România aici am domiciliu cel în care îmi desfășor activitatea este tot România deci aici stau aici lucrez. Practic în perioada 2015-2019 eu nu am mai avut nici o legătură cu statul Austriac și de aceea nu înțeleg de ce trebuie să plăteasc iar doamna de la Anaf care mi-a trimis înștiințare de executare a spus că mă poate ajuta dar nu vrea....
Pai sa judecat în instanță pentru anularea creanței de plată, adică să nu trebuiască să plătească deloc această sumă și a câștigat procesul în anul 2020 procesul începând în 2019 când a primit înștiințarea de la Anaf iar a primit o nouă notificare de la Anaf pentru executare pentru aceeași sumă de bani pentru aceeași perioada de timp 2015-2019
Practic Anaful a reluat toată procedura ca și cum procesul de la prima înștiințare nu ar fi existat și nu au ținut de aceea sentință
Impozit venit Austria
Până în anul 2015 am lucrat în Austria la îngrijire bătrâni, din luna aprilie a anului 2015 m-am angajat în România cu contract de muncă și nu am mai plecat din țară
În 2019 am primit de la Anaful din România o înștiințare la executare precum trebuie să plătesc o sumă de bani care reprezinta impozitul pe venit între anii 2015-2019 statului Austriac,am făcut contestatie în instanță am demonstrat cu contractele de muncă de aici din țară că sunt angajată aici și că angajatorul plătește pentru mine toate dările la stat în România iar eu nu am mai beneficiat de nici un venit din Austria am câștigat procesul iar acum Anaful din România mi-a trimis din nou o înștiințare tot pe aceeași sumă de bani dib 2019 și nu știu ce să mai fac mă poate ajuta cineva vă rog frumos
Am înțeles că undeva în anul 2014-2015 România împreună cu Germania Austria Olanda și mai câte țări au semnat o convenție în care omul să nu mai plătească impozitul în ambele țări nu știu exact despre ce este vorba dar nu înțeleg dece trebuie să plăteasc pentru ceva de care nu am beneficiat adică nu am avut nici un venit din Austria
Soțul lucra la o firmă de pază în ultima zi lucrătoare din februarie trebuia să primească salariu pe luna ianuarie dar nu iau intrat nici până acum și tot timpul cei de la firmă îi spun că au voie să întârzie 5zile de la data salarizării dar practic la el este vorba de o lună și ceva
Bună ziua am un gard din sârmă stâlpii de rezistenta fiind din lemn aș dori în locul sârmei să pun scândură de lemn ma folosesc tot ce aceeași stâlpi pentru că sunt buni și nu ies din ansamblul anterior nu il maresc nu nimic doar înlocuiesc sârmă cu scânduri îmi trebuie autorizație?
Răspuns la discuția Concediu sarcina si lauzie
Am încercat și mi-au spus că nu au cum să mă ajute că trebuie firma la care lucrez să îmi dea banii iar după aceea o să îi primească înapoi cine știe când
Bună din data de 15.03.2020 până în data de 31.05.2020 am fost în somaj tehnic din data de 01.06.2020 am concediu medical pentru sarcină și lăuzie colegii mei sunt in continuare în somaj tehnic iar firma unde eu lucrez are în continuare activitatea suspendată fiind vorba despre un restaurant. Patronul nu are de unde să îmi plătească concediul având activitatea în continuare suspendată ce pot să fac pentru a primi banii pe concediul medical
Bună ziua cu starea de urgență domeniul meu de activitate sa suspendat iar angajatorul ma trecut în șomaj tehnic mai pot beneficia de concediu prenatal ar trebui să intru în prenatal din 13 aprilie și acest somaj afectează concediul pentru cresterea copilului de 2 ani?
Am o întrebare am lucrat din octombrie2017 până în29.06.2019 în același loc de muncă din 29.06.2019 nu am mai lucrat până în30.07.2019 acum am aflat ca sunt însărcinată și ar trebui să nasc în iunie2020 pot beneficia de indemnizatia de 2 ani pentru cresterea copilului lucru în continuare la locul de muncă în care mam angajat în data de 30.07