avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am primit înștiințare pentru o executare silită ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am primit înștiințare pentru o executare silită în urma ...

Am primit înștiințare pentru o executare silită în urma unui credit bancar, menționez faptul că nu am nici o sursă de venit decât alocația copilului.Creditul era scadent în anul 2024 luna a 6 iar ultima plată am efectuată în anul 2023 luna a 7.Aș dori să știu dacă se poate pune poprire pe alocație și de când ar intra în vigoare prescripția și dacă se prescrie toată suma sau doar o parte din ea?
Vă mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 16:59, 4 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are cum să se prescrie datoria, câtă vreme creditorul este activ și vă execută silit.
Casă proprietate aveți, sau terenuri, autoturism...`?
Nu am nimic pe numele meu

Dapix a scris:

Nu are cum să se prescrie datoria, câtă vreme creditorul este activ și vă execută silit.
Casă proprietate aveți, sau terenuri, autoturism...`?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În această situație, creditorul dacă va considera că rentează pentru el, o să vă tot urmărească până veți avea ceva bunuri sau venituri, cum ar fi salariu sau pensie, sau când veți moșteni ceva o să vă execute silit moștenirea.....
Păi și atunci cum stă treaba cu chestia că dacă timp de 3ani nu plătești o datorie se prescrie
Prescripția este întreruptă în cazul dumneavoastră . Vi s-a răspuns f clar mai sus ce se poate întâmpla. Dacă veți avea venituri, bunuri sau primiți vreo moștenire, banca își va lua banii plus cheltuielile de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite neachitate- probleme cu o firma de recuperari ancaoanaa ancaoanaa buna seara.am 3 credite cu buletinul,dintre care 2 sunt carduri de credit.am ramas fara servici in anul 2009 si de atunci nu am mai reusit sa achit absolut ... (vezi toată discuția)
Executare silita EastAndrei EastAndrei Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)