avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate emma.dn97@yahoo.com

Activitate emma.dn97@yahoo.com

Buna ziua. Dacă urmez cursurile la zi la o facultate privată, sunt asigurata la CNAS? Mulțumesc!
Buna ziua! Am achiziționat acum 1 an un bulldog francez de la canisa Frenchie house. Canisa autorizată și foarte recunoscuta. Problema este ca al meu cățeluș are hidrocefalie congenitala…și am luat-o și cu giardia și coronaviroza, eu neștiind acest lucru. Domnul care are canisa ma tot expediază spunându-mi ca nu e adevărat ca are cățelul probleme. Eu am toate analizele și toate rapoartele medicale, plus clipuri video in care cardul face convulsii. Ce pot face sa îl dau in judecată pe nemernic?

La data de 23.06.2021 s-a solicitat înmatricularea la Oficiul Registrului Comerţului București a societății Institutul de Cercetări Apicole S.A., cu sediul în Constanţa, str. Portului, nr. 14, în imobilul proprietatea acţionarului A.B. În acest sens, s-a depus la dosar dovada titlului de proprietate a acţionarului A.B. asupra imobilului în care va funcţiona sediul viitoarei societăţi.

Din actul constitutiv, prezentat la notar în vederea obținerii de dată certă şi din mențiunile consemnate de referentul de specialitate de la Oficiul Registrului Comerţului rezultă următoarele:

Societatea are 4 acţionari, după cum urmează:

- Societatea Dobrogea S.R.L.;

- A.B.–persoană fizică, care va fi şi administratorul unic al societății nou constituite, angajat cu contract de muncă pe durată nedeterminată;

- M.B. – nepotul acţionarului A.B., în vârstă de 16 ani;

- H.K. - persoană fizică; în privinţa acestui viitor acţionar, se cunoaşte faptul că a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru infracțiunea de evaziune fiscală.

Capitalul social în valoare de 80.000 lei este constituit din aporturile acționarilor, constând în:

- Societatea Dobrogea S.R.L., aport în valoare de 10.000 lei, constând într-un număr de 500 obligațiuni pe care acesta le deține la Societatea Transind S.A. ;

- A.B., aport în valoare de 50.000 lei, constând în terenul în suprafață de 2000 mp;

- M.B., aport în valoare de 10.000 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de marketing şi publicitate;

- H.K. aport în valoare de 10.000 lei, constând în creanţa pe care o are de încasat de la persoana fizică R.Z.

În actul constitutiv acţionarii au mai stabilit ca:

a) dizolvarea anticipată a societăţii să se hotărască de către Consiliul de administraţie;

b) în momentul constituirii societăţii, din capitalul social subscris să se verse un procent de 28%, iar diferenţa în termen de 12 luni de la data înmatriculării societăţii.

Arătați, pe baza datelor menționate, dacă înmatricularea acestei societăți poate fi dispusă. Motivați soluția analizând, punctual, fiecare element din actul constitutiv prezentat în studiul de caz.


gi-jane2 a scris:

Daca el e titular al contractului de credit si mapn contribuie cu jumatate, dvs cu ce contribuiti ? In ce fel cumparati impreuna ?
Care sunt conditiile in care mapn contribuie ?
Daca ati fi casatoriti de ex, nu ar mai face asta ?


Eu platesc avansul!
Buna seara. Eu și iubitul meu dorim sa achiziționăm un apartament prin credit. El lucrează in MAPN iar aceștia platesc 50% din rata. Doar ca dacă sunt și eu trecută in actele apartamentului, mapn nu mai contribuie cu acei 50%. Oare se poate încheia intre mine și iubitul meu o convenție?
Discuție Magazin online
Buna ziua. Doresc sa îmi deschid un magazin online de haine, mai exact pe Facebook și Instagram.
As vrea sa înființez și o firma pentru ca totul sa fie legal.
Ce tip de firma trebuie sa deschid? Nu as vrea sa platesc taxe mari sau mai știu eu ce.