avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Activitate Hozoiu

Activitate Hozoiu

Răspuns la discuția Mutare contor
Într-adevăr, au schimbat contorul vechi cu unul inteligent, cu autocitire. Dar l au pus pe tabloul electric. Cum nu pot interveni la instalatia electrica? Instalația electrica e făcută cu cablu din aluminiu și siguranțele sunt vechi și decalibrate.

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Conform reglementarii ANRE din 2017 toti consumatorii trebuie sa isi inlocuiasca contoarele electrice cu unele inteligente iar costul acestora, funcţie de model, pot costa între 200 şi 400 de lei, sau chiar mai mult. Înlocuirea lor cade in sarcina furnizorului si nu puteti interveni la instalatia electrica.

Bună ziua! Lucrez ca inginer energitician de 9luni. Patronul mi a oferit un salar de 2800lei/luna. În lunile cu 31 de zile, lucrez câte 184 ore și tot același salar îl iau. Legea muncii spune ca nu ai voie sa lucrez mai mult de 40ore/saptm, adică 160ore/luna. Diferența de 24ore, nu ar trebuie sa mi le plăteasca ca ore suplimentare? E normal salariul meu, având studii superioresi lucrând în domeniu?
Discuție Mutare contor
Bună ziua! Am cumpărat un apartament și vreau sa ii schimb instalația electrica+tabloul electric, doar ca contorul electric este amplasat pe tabloul electric și nu pot desființa tabloul. Contorul este unu inteligent. Cine l a montat,cred ca l a pus prost. Am fost la cei de la e-on sa fac o sesizare și mi au cerut 400 de lei. Cum sa procedez? Eu nu vreau sa plătesc aceasta suma.
În legislație scrie, ca trebuie pus pe casa scării. Ce ma sfătuiți sa fac?