avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Mutare contor
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Mutare contor

Bună ziua! Am cumpărat un apartament și vreau sa ii schimb instalația electrica+tabloul electric, doar ca contorul electric este amplasat pe tabloul electric și nu pot desființa tabloul. Contorul este unu inteligent. Cine l a montat,cred ca l a pus prost. Am fost la cei de la e-on sa fac o sesizare și mi au cerut 400 de lei. Cum sa procedez? Eu nu vreau sa plătesc aceasta suma.
În legislație scrie, ca trebuie pus pe casa scării. Ce ma sfătuiți sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
Hozoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:45, 16 Noiembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Într-adevăr, au schimbat contorul vechi cu unul inteligent, cu autocitire. Dar l au pus pe tabloul electric. Cum nu pot interveni la instalatia electrica? Instalația electrica e făcută cu cablu din aluminiu și siguranțele sunt vechi și decalibrate.

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Conform reglementarii ANRE din 2017 toti consumatorii trebuie sa isi inlocuiasca contoarele electrice cu unele inteligente iar costul acestora, funcţie de model, pot costa între 200 şi 400 de lei, sau chiar mai mult. Înlocuirea lor cade in sarcina furnizorului si nu puteti interveni la instalatia electrica.

Sunt probleme distincte contorul electric ,tablul de sigurante si instalatia interioara
Contactati persana autorizata care poate inlocui tabloul electric si eventual si instalatia electrica interioara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tablou electric care instalez eu. mgomez mgomez Eu nu stiu daca acest forum este potrivit pentru intrebarea mea, dar lasati-ma sa ma introduc. Sunt un American cu experienta in lucrari electrice in case ... (vezi toată discuția)
Responsabil tablou electric - scara blocului mishumishu mishumishu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatorul aspect: Tabloul electric de pe scara blocului este neasigurat si oricine poate umpla la sigurante. ... (vezi toată discuția)