avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate Eriana

Activitate Eriana

Răspuns la discuția Informatizare carte de munca
Multumesc mult de tot pentru raspunsul rapid. Mi-ati luat o piatra de pe inima!

Eriana
Buna ziua,

Am fost plecata o vreme din Romania (cam un an si jumatate). Am revenit si mi-am gasit un alt loc de munca, numai ca la inregistrarea contractului de munca mi s-a spus ca nu pot sa-mi preia cartea de munca pentru ca nu a fost informatizata. In plus, mi s-a spus ca termenul de informatizare a expirat si ca prin urmare mi-am pierdut cei 13 ani de munca inregistrati.

As vrea sa stiu ce se poate face in conditiile acestea. Nu am gasit nici un temei legal pentru refuzul de a prelua spre informatizare o carte de munca. Personal, mi se pare aberanta o asemenea masura. Efectiv, in cazul asta Statul Roman mi-ar fura contributiile in acesti ani la fondurile de pensii.

Va rog frumos, daca are cineva vreo informatie, sunt cam distrusa de idee!

Multumesc!
Eriana
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. M-am mai linistit putin :)
Buna ziua,

In urma cu cca 5 ani am achizionat o proprietate (casa + teren) in judetul Dolj. In dreapta proprietatii mele se afla o casa nationalizata care a fost cumparata de chirasi. Terenul meu se intinde pana la peretele casei vecine. Acum proprietarii casei imi spun ca ei au drept conform contractului pe care il au cu primaria, la 2 metri de teren in jurul casei. Asta inseamna ca eu trebuie sa le cedez din terenul meu, pe care l-am platit, 2 metri. In nici unul dintre actele mele (cadastru, intabulare) nu exista nici o precizare de acest tip.

Are primaria dreptul sa-mi ia 2 metri de teren? Pentru ca sincer, ma ingrijoreaza chestia asta. Daca le vine sa spuna 50 de metri de teren, eu cu ce mai raman? Nu este o violare a dreptului de proprietate?

Va multumesc pentru raspuns!
Eriana
Răspuns la discuția Cumulare salariu si pensie
Multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,

Mama mea urmeaza sa iasa la pensie peste cateva luni si doreste sa se angajaze in alt loc, cumuland salariu si pensia. Este vorba de pensie la limita de virsta, nu anticipata. Este legal sa faca acest cumul?

Ce articole din legea pensiilor reglementeaza situatia asta?

Multumesc mult!
Eriana