avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Statul vrea sa-mi ia din terenul proprietate privata. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Statul vrea sa-mi ia din terenul proprietate privata. E legal?

Buna ziua,

In urma cu cca 5 ani am achizionat o proprietate (casa + teren) in judetul Dolj. In dreapta proprietatii mele se afla o casa nationalizata care a fost cumparata de chirasi. Terenul meu se intinde pana la peretele casei vecine. Acum proprietarii casei imi spun ca ei au drept conform contractului pe care il au cu primaria, la 2 metri de teren in jurul casei. Asta inseamna ca eu trebuie sa le cedez din terenul meu, pe care l-am platit, 2 metri. In nici unul dintre actele mele (cadastru, intabulare) nu exista nici o precizare de acest tip.

Are primaria dreptul sa-mi ia 2 metri de teren? Pentru ca sincer, ma ingrijoreaza chestia asta. Daca le vine sa spuna 50 de metri de teren, eu cu ce mai raman? Nu este o violare a dreptului de proprietate?

Va multumesc pentru raspuns!
Eriana
Cel mai recent răspuns: Eriana , utilizator 20:33, 13 Iunie 2011
Nu exista asa ceva, nu au acest drept, din pacate daca lucrurile stau asa va trebui sa ajungeti cu ei in instanta.
Statul poate sa exproprieze in conditiile legii pentru un interes public dupa o dreapta si prealabila despagubire un proprietar, dar dupa descrierea facuta nu va aflati in aceasta postura... Pentru a va risipi nelinistea puteti sa va adresati primariei cu solicitarea de a-si preciza pozitia in legatura cu aceasta problema.
Nu este legal, primaria nu poate acorda ce nu este al ei. Primaria ar putea face o expropiere de interes public si trebuie sa despagubeasca partea vatamata de expropiere. In cazul dvs. nu este cazul, mergeti la primarie si cereti sa isi expuna parerea. Daca tot nu se rezolva puteti merge in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
v-au indus in eroare vecinii dvs. faceti sesizare scrisa la primarie si daca nu obtineti niciun rezultat favorabil dati in judecata primaria daca ea are in patrimoniu acea casa.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. M-am mai linistit putin :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme drum acces marius.m marius.m Am un teren de 5100mp situat in spatele a 2 vile , calea de acces dintre vile este 2 m (limitat cu gardurile proprietarilor)si nu pot obtine certificat de ... (vezi toată discuția)
Cedare teren de catre primarie catre un vecin diablow777 diablow777 Buna ziua, Daca poate cineva sa ma lamureasca cu un aspect… Vecinul din stanga casei mele are in spatele curtii lui un teren care apartine primariei desi ... (vezi toată discuția)