avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare teren de catre Primarie catre un vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare teren de catre Primarie catre un vecin

Buna ziua,
Daca poate cineva sa ma lamureasca cu un aspect…
Vecinul din stanga casei mele are in spatele curtii lui un teren care apartine primariei desi acesta il munceste (plantat legume + vie + construit anexe –solar/WC-) illegal de mai bine de 10 ani (eu abia acum am aflat ca acel teren este al primariei, nu al lui).
Eu am aflat de curand acest aspect deoarece am facut investigatii, fiind in conflict cu vecinul din pricina unui alt teren pe care acesta il revendica, fapt pentru care am realizat si acest lucru.
Acest vecin, fiind ruda cu primarul din comuna respectiva, sunt sigur ca face demersuri ca primaria sa ii cedeze lui (prin orice mijloc legal) acel teren care momentan apartine primariei.

Mentionez ca intre casa mea si casa lui se afla o ulita (apartine primariei) care are scopul de access catre un alt teren aflat in proprietatea mea, deci nu sunt vecin direct, ne desparte acea ulita de 3 metri latime (in caz ca este relevanta aceasta informative).

Intrebarea pentru dvs, exista posibilitatea ca primaria sa ii cedeze lui acel teren, sau sa ii dea dreptul de a il folosi in interes propriu? Sunt sigur ca asta urmareste vecinul impreuna cu primarul.
Nu stiu daca pot sa fac si eu o cerere prin care sa imi exprim dorinta de a avea si eu access la acel teren? Sau cum pot opri acest lucru?

Alte discuții în legătură

Fosta ulita detinuta de primaria satului! mishumishu mishumishu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatorul aspect: Detin un teren/curte si o gradina. Spatele curtii(l = 17.5 m) da intr-o fosta ulita lata de ... (vezi toată discuția)
Servitute teo55 teo55 buna ziua, Detin un teren intravilan cu destinatia teren constructii avand acces la strada pe un drum cu latimea de 3m, drum aflat in proprietatea mea. ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe suprafata mai lata decat ma lasa vecinul aducsd aducsd Buna ziua. Am cumparat un teren de la proprietarul y. Teren cu cadastru si intabulat (suprafata 1700mp latime 23 aprox). Proprietarul Y a cumparat terenul acum ... (vezi toată discuția)