Bună ziua. Am solicitat Casei de Pensii o adeverință cu privire la determinarea stagiului de cotizare și am comparat datele cu cele din adeverința eliberată de angajator începând cu 2001. Între baza de date a Casei de pensii și venitul brut din adeverința angajatorului în multe luni apar diferențe, unele de ordinul sutelor de lei. Ce pot face în această situație, Casa de pensii nu a vrut să primească adeverința începând cu 2001. Mulțumesc
Cu stimă
Marius
Cine comunica catre angajator decizia de pensionare la limita de varsta cu reducere corespunzatoare, salariatul sau casa de pensii? Daca o face angajatul, exista un termen limita pana cand trebuie comunicta? Multumesc
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. ce pot face in situatia in care nu am formulat cererea cu 30 de zile inainte? pot solicita suspendarea pensiei si continuarea activitatii sau ce alta solutie exista? Multumesc
sunt in concediu medical si am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta redusa cu 2 ani pentru lucrul in conditii deosebite.
Decizia trebuie comunicata imediat angajatorului impreuna cu solicitarea de incheierea unui nou contract de munca sau comunicarea deciziei catre angajator poate fi amanata si facuta solicitarea respectand termenul de 30 de zile ? Multiumesc
Astept decizia de pensionare pentru limita de varsta redusa proportional cu timpul lucrat in grupe de munca. Ce trebuie sa fac dupa primirea deciziei avand in vedere ca vreau sa lucrez in continuare cumuland pensia cu salariul?