Buna ziua! As dori sa stiu cum pot identifica un teren al bunicului (decedat si bunica decedata)
Printre toate actele pe care le detin, exista si un certificat de legatar obtinut de el in 27.04.2012.
In certificatul de legatar, la punctul 7 scrie asa: cota de 1/2 partidin suprafata de 1985 mp, teren situat pe raza comunei "X", judetul "Y" la locul numit "Z", dobandita prin cumparare, cu acte sub semnatura privata si detinut conform certificatului fiscal nr.306/26.03.2012 emis de primaria comunei "X".
Intrebarile mele sunt:
Unde trebuie sa ma adresez pentu identificarea terenului?
Notarul public la care a facut acest certificat de legatar, in ce masura ma poate ajuta si cu ce ma poate ajuta pentru identificarea terenului (macar in acte)
Astept un raspuns, va multumesc!
Buna ziua, daca ma puteti ajuta, as dori sa stiu care sunt pasii si cat ar dura succesiunea si anexa 24 a doua terenuri
Mentionez ca ambii parinti au decedat, mostenitor fiind eu si sora mea ( pe care nu o cunosc si nu stiu cum sa dau de ea)
Ce implica succesiunea?
Cat dureaza?
Ce este anexa 24 si de ce trebuie facuta ?
O intrebare pe care ar fi trebuit sa o punctez din prima ar fi: daca primaria "X" a emis un certificat fiscal cu numar, nu ar trebui ca in arhivele lor sa existe un act care sa identifice acel teren?
Ionut.ion a scris:
Nu am idee, ar trebui sa existe ceva in arhiva lor...
Intrebati la notar, poate exista un contract de vanzare-cumparare incheiat pe numele dansului.
Am fost la primaria "Y" dar nu am primit nici un raspuns concret, in concluzie, sunt depasiti de situatie sau cel putin asa pareau pentru ca nu au stiut sa ma indrume spre solutionarea problemei.
Care ar fi urmatoarea solutie?
Multumesc anticipat
Am fost la primaria "Y" dar nu am primit nici un raspuns concret, in concluzie, sunt depasiti de situatie sau cel putin asa pareau pentru ca nu au stiut sa ma indrume spre solutionarea problemei.
Care ar fi urmatoarea solutie?
Multumesc anticipat
Buna ziua, problema este in felul urmator: tatal meu a decedat in urma cu doua saptamani, am gasit un Certificat de Legatar in care apar doua terenuri, unul este intabulat (l.am identificat prin extras CF) al doilea nu a fost intabulat. In Certificatul de Legatar scrie ca terenul se afla in zona "Y" dar nu scrie parcela sau alte informatii, mai scrie ca a fost dobandit prin cumparare si detinut conform certificatului fiscal 306/26.03.2012, emis de primaria X
Intrebarea este, unde, la ce autoritate ma pot adresa pentru identificarea terenului?