avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Dmgirl

Activitate Dmgirl

Drept proprietate dupa instituirea ipotecii legale.
Dupa ce s-a intabulat la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara ipoteca legala pe apartament datorita unor creante datorate unui creditor, proprietarul apartamentului mai are drept de proprietate asupra acestuia sau are creditorul?
Va rog sa ma ajutati sa inteleg Ce inseamna neutilizabil in circuitul civil. E vorba de un document emis de o institutie publicanpe care este mentionat cu litere majuscule, de sus pana jos “Neutilizabil in circuitul civil”.
Buna ziua,

In curand voi reveni din CIC (concediu ingrijire copil) la locul de munca, insa angajatorul a dorit sa inchei raporturile de munca (contract) in temeiul art. 55/b din Codul Muncii cu SRL-ul cu care am avut contractul, urmand sa inchei un alt contract individual de munca cu un alt SRL, tot al angajatorului. In aceasta situatie, ce lege este aplicabila in cazul meu?
1. Se mai aplica faptul ca timp de 6 luni de zile nu au voie sa imi rupa contractul de munca? Mentionez ca momentan nu poate fi cazul si de stimulent de insertie deoarece sotul va prelua CIC odata cu revenirea mea la locul de munca.
2. Este valabila situatia in care conform noului contract sunt in proba pentru 90 de zile, desi eu ocup aceeasi functie, imi desfasor activitatea la acelasi loc de munca la fel ca si inainte de a intra in CIC?
3. In cazul in care nu ma reacomodez la locul de munca si doresc sa revin in CIC dupa o luna, am posibilitatea sa fac acest lucru?

Multumesc anticipat pentru ajutor si raspunsuri.
Cum se poate agaja o femeie de serviciu la bloc? Prin CIM? Conventie civila? Contract prestari servicii (dar in acest caz ea are PFA)? Si cum se poate face plata salariului/serviciilor? E nevoie si de SSM/protectia muncii?
Multumesc pentru raspunsuri!
Si eu sunt de acord cu primul raspuns.

Stimata doamna ynocentta, in legea specificata de dvs apar urmatoarele:

“4) În aplicarea prevederilor prezentei legi, dovada dreptului de proprietate și a celorlalte drepturi reale asupra unei unități de proprietate imobiliară se face potrivit dispozițiilor Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare. “

In legea 287/2009 nu se specifica la dreptul de proprietate ca proprietarul ESTE OBLIGAT sa prezinte dovada dreptului de proprietate catre asociatia de proprietari a unui imobil/condominiu. Ci ca, asociatia poate solicita dovada la cartea funciara sau oficiul de cadastru. Desi nu stiu daca i se vor prezenta aceste informatii in lipsa acordului proprietarului. Poate doar intr-o situatie de forta majora.
In plus, pentru speta in cauza, cartea imobilului lipseste. Unul din fostii presedinti a plecat cu tot cu ea, iar actualul comitet nu a solicitat documentul sau copie de la autoritatile competente.
Este legal ca asociatia de proprietari sa detina copii de pe titlurile sau contractele de proprietate ale apartamentelor din imobil?