Astazi m-am intalnit cu respectivul sa ii dau o copie a asigurarii, si mi-a dat o copie a procesului verbal, iar maine merg la judecatorie. Sper sa rezolv ceva
Buna seara! As avea si eu nevoie de un sfat, va rog frumos!
Saptamana trecuta am fost implicat intr-un accident; eu am trecut pe culoarea verde a semaforului si perpendicular
a venit unul si a trecut pe rosu, si l-am lovit. La politie, amandoi am declarat ca am trecut pe verde. Initial, politistul a spus ca nu are ce sa ne faca, sa ne descurcam intre noi, iar apoi a spus ca il crede pe celalalt si mie mi-a suspendat permisul. Eu nu am semnat procesul verbal si prin urmare nu-l am. Ulterior am inteles ca ar fi trebuit sa scriu in el ca nu sunt de acord si sa il semnez, dar nu am stiut ce trebuie sa fac. Eu am 2 carti de vizita cu nr de tel: unul dintre cei 2 era in spatele meu si a trecut si el pe verde, iar celalalt era oprit la culoarea rosie a semaforului, dar din sensul invers al celui pe care l-am lovit; amandoi mi-au spus ca pot da declaratii in favoarea mea. Eu am fost la politie, dar mi-au zis ca pana nu primesc procesul verbal acasa, nu pot face nimic. Am dovada pe 15 zile, si nu stiu daca o pot prelungi. Eu lucrez ca sofer auto si am mare nevoie de permis. Ce pot face?
Va multumesc anticipat!
In cazul in care poltistul m-a oprit si pentru schimbarea direciei de mers spre stanga, prin asta incalcand marcajul longitudinal continuu, mi-a spus sa prezint permisul in 3 zile si ca-mi va veni amenda acasa, dar nu aveam actele (i-am spus numele, seria si numarul buletinului), decat talonul (eu nefiind posesoarea masinii) si nu m-a pus sa semnez niciun proces verbal, nimic, cum poate dovedi ca eram eu la volan? Ideea e ca eu nu aveam actele pentru ca am plecat cu altcineva cu masina, numai ca respectiva persoana este incepatoare si ii era frica sa faca virajul la stanga deoarece era in rampa, si pentru a vira printr un loc permis, trebuia sa mai mergem aproximativ 5 km. Si i-am spus ahentului de circulatie ca nu am actele deoarece eu decat am scos masina din parcare, nu aveam de gand sa conduc. Iar eu chiar am nevoie de permis si ma gandeam cum va dovedi agentul ca eram eu la volan si nu ea, din moment ce nu am semnat nimic?