avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinerea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinerea permisului de conducere

In cazul in care poltistul m-a oprit si pentru schimbarea direciei de mers spre stanga, prin asta incalcand marcajul longitudinal continuu, mi-a spus sa prezint permisul in 3 zile si ca-mi va veni amenda acasa, dar nu aveam actele (i-am spus numele, seria si numarul buletinului), decat talonul (eu nefiind posesoarea masinii) si nu m-a pus sa semnez niciun proces verbal, nimic, cum poate dovedi ca eram eu la volan? Ideea e ca eu nu aveam actele pentru ca am plecat cu altcineva cu masina, numai ca respectiva persoana este incepatoare si ii era frica sa faca virajul la stanga deoarece era in rampa, si pentru a vira printr un loc permis, trebuia sa mai mergem aproximativ 5 km. Si i-am spus ahentului de circulatie ca nu am actele deoarece eu decat am scos masina din parcare, nu aveam de gand sa conduc. Iar eu chiar am nevoie de permis si ma gandeam cum va dovedi agentul ca eram eu la volan si nu ea, din moment ce nu am semnat nimic?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 21:52, 13 Iunie 2008
Pe baza certificatului de inmatriculare politia va identifica proprietarul autoturismului, iar acesta este obligat sa comunice politiei numele persoanei ce a condus autoturismul la respectiva data.

Nu va fie frica. Nu scapati.
Chiar daca va intocmeste proces verbal de contraventie, contestati-l in instanta.
Faptul ca nu ati semnat nimic, nu ati facut obiectiuni la procesul verbal si niciun martor nu va putea semna ca ati refuzat sa semnati pv. va da castig de cauza pe nulitatea procesului verbal.
Eu nu am vazut in instanta niciun proces prin care sa ceara politia relatii proprietarului masinii despre cine conducea masina.Amenda vine pe numele proprietarului. Si atunci e mult mai simplu pentru ca acesta va dovedi in instanta ca nu el conducea....fapt ce va duce la anularea pv.
V-as ruga sa ma informati cu privire la aceasta speta si ce masuri ulterioare se vor lua.
Sfatul meu este sa nu va duceti cu permisul la politie.Daca va trimite Pv...contestati-l.
deocamdata nu am primit nimic, si au trecut 2 zile
tot n-am primit nimic, mai pot primi?sau amenda aia trebuia trimisa in 48 de ore?
a_p_a a scris:

tot n-am primit nimic, mai pot primi?sau amenda aia trebuia trimisa in 48 de ore?

din cate stiu potrivit prevederilor OG2/2001 cu privire la regimul contraventiilor procesul verbal se trimite in termen de 30 de zile de la data intocmirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pe loc de parcare nemarcat MariaAndreea1 MariaAndreea1 Buna ziua. Aseara am parcat in fata blocului, unde locuiesc. Dimineata am gasit in geam o hartie de la poliția locală in care scrie nr masinii si ca am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat popescus popescus Buna ziua ! Problema mea e un pic mai deosebita: mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 zile in data de 06.06 pentru incalcarea marcajului ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat de 30 zile zamar26 zamar26 Am fost suspendat permisul pe 30 zile, amenda și puncte, conform art100/3/e,am călcat marcajul longitudinal dublu continu ce separa benzile, deoarece am ... (vezi toată discuția)