avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat de 30 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat de 30 zile

Am fost suspendat permisul pe 30 zile, amenda și puncte, conform art100/3/e,am călcat marcajul longitudinal dublu continu ce separa benzile, deoarece am trecut pe lângă o mașină de școală care se afla pe prima banda și eu pe banda nr 2 și când am fost in drept a virat către mine, am tras de volan și politia era după curbă, a luat martor pe instructor ca am depășit acea masina nu exista proba video din păcate, am șanse sa dacă fac contestatie.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:36, 19 Mai 2017
Masina de scoala avea cursant sau era doar instructorul in masina?

Nu ati vrut sa semnati procesul verbal de contraventie? Din ce motive a fost pus instructorul martor asistent?

Din descrierea dvs se intelege ca masina de scoala a fost oprita in trafic odata cu dvs..
Se poate deduce de aici intentia agentului constatator de a-l pune pe instructor martor pentru confirmarea contraventiei si nu pentru refuzul de luare la cunostinta a contraventiei.
Masina de scoala a fost verificata de agent sau doar l-a pus pe instructor sa semneze?

Contestati pv in termen de 15 zile de la comunicare, solicitati eliberarea unui certificat de grefa si va recuperati permisul pana la o hotarare definitiva a instantei care poate dura pana 5-6 luni, se apropie si vacanta judecatoareasca din iulie, poate chiar mai mult, dupa august.

Solicitati instantei proba cu martori, instructorul si cursantul. Instrcutorul trebuie sa aiba datele de identificare in pv iar pe cele ale cursantului solicitati instantei sa le solicite scolii de soferi.

Mașina de școală a fost oprita după mine,am dat de instructor am vorbit seara cu dansul la telefon a recunoscut tot, a spus ca a semnat procesul verbal în alb, a recunoscut ca a tras de volan ca dacă nu făcea accident, dar spre dezamăgirea mea a doua zi..nu a mai recunoscut nimic probabil ii sluga domnului agent,
Cand va ajunge in instanta isi va schimba pozitia.
Incercati sa il "fortati" sa recunoasca care a fost realitatea deparece ati "inregistrat" convorbirea telefonica. ;)
Am intrebat in ce calitate a semnat instructorul, ati primit procesul verbal sau nu?
Era sau nu un cursant in masina?

Da era și cursant în mașină
Da era și cursant în mașină

Alte discuții în legătură

Amenda isctr ? cornel grecu cornel grecu Buna seara, sunt insructor auto din 2005 (fara nici o abatere),la o scoala de soferi din Bistrita, angajat cu salariu minim pe economie. Am fost oprit in ... (vezi toată discuția)
Amenda si retinere permis georgele georgele am fost oprit de un agent de politie pentru o asa zisa depasire pe axul longitudinal dublu,cu un martor ocular semnalat in procesul verbal de agent.In fapt ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere a_p_a a_p_a In cazul in care poltistul m-a oprit si pentru schimbarea direciei de mers spre stanga, prin asta incalcand marcajul longitudinal continuu, mi-a spus sa ... (vezi toată discuția)