avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pe loc de parcare nemarcat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pe loc de parcare nemarcat

Buna ziua. Aseara am parcat in fata blocului, unde locuiesc. Dimineata am gasit in geam o hartie de la poliția locală in care scrie nr masinii si ca am incalcat anumite prevederi, abatere sanctionata de la 125 lei, la 500 lei.Trebuia sa mă prezint la sediu aseara intre 22:30 si 00:30.In final mai scrie "Procesul verbal de constatare a contravenției se poate intocmi si in lipsa conducatorului auto.Abaterea a fost fotografiata".
Problema este ca masina este pe numele mamei, ea nu are permis de conducere.Locul de parcare nu este semnalizat in niciun fel ca ar fi rezervat, doar la intrarea in parcare este acel indicator cu parcare de reședință intre anumite ore.Urmeaza sa ma duc la primarie si sa intreb daca este rezervat acel loc.Cum ar trebuii sa procedez?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:01, 26 Septembrie 2019
Bună dimineața!
Dacă nu vă prezentați amenda se aplică proprietarului. În eventualitatea în care sunteți sancționată contravențional puteți face o plângere împotriva procesului verbal la judecătorie, în plângere cereți în principal anularea sancțiunii aplicate, pt aspectele descrise de dvs mai sus, și în subsidiar inlocuirea amenzii cu avertismentul, altceva nu puteți face.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate cere in instanta si anularea PV de contraventie din cauza faptului ca amenda este aplicata gresit proprietarului (amenzile se aplica doar soferului vinovat, identificat cu certitudine), care, nedetinind permis de conducere, nu putea parca in acel loc.

Instanta nu intocmeste alt PV de contraventie si nu cerceteaza cine a condus acel autoturism. Este obligat sa identifice cu certitudine acest lucru organul constatator.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
latka, utilizator
Mai am o nelamurire. Daca amenda vine pe numele mamei, este posibil sa ii opreasca din salariu chiar daca fac plangere impotriva procesului verbal? Plangerea ar trebui facuta de ea sau de mine?

IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN a scris:

Bună dimineața!
Dacă nu vă prezentați amenda se aplică proprietarului. În eventualitatea în care sunteți sancționată contravențional puteți face o plângere împotriva procesului verbal la judecătorie, în plângere cereți în principal anularea sancțiunii aplicate, pt aspectele descrise de dvs mai sus, și în subsidiar inlocuirea amenzii cu avertismentul, altceva nu puteți face.

Nu se opreste din salariu, ci nu se vor mai putea achita taxele la primarie pina nu se plateste amenda. Plingerea se face de cel care apare drept contravenient in procesul verbal.
Studiati OG2/2001 :
[ link extern ]
sau, daca nu va descurcati consultati sau angajati un avocat.
Toate insa daca si dupa sosirea prin posta a acelui PV de ontraventie. Aveti 15 zile de la data postei pe plic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala cati_toma11 cati_toma11 suspendare permis 30 zile ,amenda,puncte penalizare pentru ciocnire inexistenta,masina nefiind miscata din parcare ..in comunicare ptr prezentare la politie ... (vezi toată discuția)