avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate anais2008

Activitate anais2008

Buna ziua!

Intrebarea ce doresc sa v-o adresez se refera la cateva aspecte legislative din codul muncii.

Va informez ca momentan ma aflu in somaj tehnic ca urmare a restrangerii activitatii societatii din motive economice.

In momentul comunicarii deciziei patronatului cu privire la intrarea a 25 de persoane in somaj tehnic, am semnat o notificare cu privire la faptul ca, contractul individual de munca se suspenda pe o perioada de 3 luni de zile conf prev art 53 din Codul Muncii.

Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal este admis sa fim chemati in aceasta perioada de 3 luni pt reinceperea activitatii in vederea indeplinirii preavizului pentru concediere. Mai exact societatea in cauza are dreptul de a ne concedia fara ca macar aceasa perioada de 3 luni sa fie indeplinita?

In plus, mentionez faptul ca activitatea societatii se desfasoara pe 2 proiecte distincte, cu nivele de dificultate diferite. Persoanele ce se afla in somaj technic apartin unui singur proiect, acela a carui activitate s-a decis sa se retraga doar intr-o alta localitate in care sociatatea mai are sediu si unde in ultimile luni s-au facut noi angajari.

In acelasi timp, pe cel de-al doilea priect de activitate, salariatii sunt nevoiti sa faca ore suplimentare pentru a se acoperi necesarul de munca.

Va multumesc,
Anais
Multumesc mult pentru raspuns.

Totusi, trebuie sa precizez ca in cazul meu nu se intentioneaza incheierea unui al doilea CIM. Este vorba de un "ajutor" din partea mea pt firma la cererea lor. Adica eu ar trebui sa lucrez vreo 10 zile pe cel de-al doilea proiect "pur si simplu" fara nici o indemnizatie suplimentara. Mai mult decat atat incearca sa ma oblige. Eu, in calitate de angajat cum pot contracara acest lucru?

Ce argment pot folosi?

Va multumesc anticipat,
Anais
buna ziua,

As dori sa va adresesz o intrebare. Sunt agent servicii client la o firma. In cadrul acestei firme exista mai multe proiecte de activitate, pe fiecare proiect existand o grila de salarizare diferita.

Eu am lucrat cateva luni pe un proiect si ulterior am fost transferata pe un alt proiect cu un salariu mai mic" cu acordul meu".

Acum, intentioneza sa ma transfere temporar (10 zile ) pe primul proiect fara insa sa modifice salariul. De fapt se incearca sa se recurga la " mica intelegere". Eu refuz categoric sa trec chiar si temporar pe primul proiect in aceste conditii. Pot fi insa obligata sa muncesc pe un alt proiect unde salariile sunt mai mari 10 zile intr-o luna?

Va multumesc anticipat,

Anais
Discuție drept comercial
Buna ziua,

As avea cateva intrebari de drept comercial. Am cautat pe net informatii dar nu prea sunt pe intelesul meu:-/
De aceea am hotarat sa postez pe acest forum , pentru a inlatura orice indoiala:D

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1) In cadrul tranzactiilor internationale, in ce caz nu se fac decontari in valuta?

2) Ce reprezinta "Garanţia de bună executare (performance bond) "la licitaţiile de import? Dar "Garanţia de bună executare (performance bond) "?

3) În licitaţiile de vînzare care este condiţia de livrare uzuală ?

4) Cand castiga "Vânzătorul de stelaj "?

Va multumesc anticipat pentru atentia acordata!!!

PS; am nevoie de niste raspunsuri precise , ca sa le pot intelege ca definitii vagi am gasit si pe net dar degeaba ...