avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Activitate sissi24

Activitate sissi24

Un SRL cu multe sedii secundare (magazine alimentare) doreste sa vanda si mici obiecte cu sigla magazinului (de ex canite). Codul CAEN este cel cu suveniruri- 4778-? Cererile de autorizare la ORC trebuie depuse pentru fiecare magazin in parte? Multumesc.
Se subintelege atunci ca fisa postului nu este ANEXA la c.i.m. ? Pentru ca c.i.m.se modifica doar prin acordul partilor(cu exceptiile din codul muncii)prin act aditional. In consecinta si anexa la c.i.m. urmeaza aceleasi reguli. E corect?
Obligatii excesive.
Buna ziua,
Sunt vanzator intr- o pizzerie dotata cu pagere. Administratia vrea sa semnez un angajament ca raspund de aceste pagere folosite de clienti(nu dispar, nu le strica, etc).In acest sens sa imi completeze in fisa postului aceasta obligatie si sa raspund disciplinar sau material daca se intampla ceva cu ele. E corect?Poate face acest lucru? Multumesc.
Comanda urmata de executare tine loc de contract.
Intrebarea mea era: necontestarea calitatii lucrarii si implicit a facturii timp de mai multe luni, poate fi considerata acceptare tacita de catre beneiciar si in consecinta nu se mai poate contesta lucrarea ca fiind neconforma pentru ca nu a fost contestata luni de zile(?)
factura neplatita
Un SRL executa lucrari de reparatii electrice pentru un alt SRL. Nu exista contract, prestatorul emite factura dar beneficiarul o ignora timp de 10 luni pana primeste somatie de plata. Nu exista nici un act din care rezulta executarea lucrarii iar beneficiarul, nemultumit de lucrare nu a achitat-o. Ce sanse are prestatorul sa-si recupereze plata in instanta? Exista un termen pana la care beneficiarul nemultumit trebuia sa reclame lucrarea ca neconforma ?Se poate considera ca nefacand nimic atatea luni a acceptat tacit plata? Multumesc!
Credeti ca avem mai multe sanse si mai rapid de acoperit paguba daca deschidem actiune in instanta? In acest caz ce instanta ar fi competenta ? Multumesc.
Multumesc pentru raspunsul dvs detaliat!
Multumesc mult pentru raspunsul dvs!
SECRET DE SERVICIU
Divulgarea de catre un salariat a unor informatii de care a luat cunostinta la locul de munca (retete de fabricatie) reprezinta incalcare secret de serviciu sau incalcare confidentialitate.(?) Angajatorul poate face plangere penala impotriva angajatului respectiv (art.304 c.pen)?
Multumesc!
"Prevederea se refera la cei care isi vor deschide drepturile dupa 01/01/2024"
Adica cei ce se pensioneaza incepand cu 01.01.2024 nu mai pot cumula pensia cu salariu? Nu e discriminare fata de cei deja pensionati?