Popu, nu am nici un contract intre PFA si firma la care sunt angajat.
Pentru grandanat, sarcasmul raspunsurilor dumneavoastra nu ajuta pe nimeni. Din ce spuneti, daca incetez activitatea ca PFA si raman totusi angajat voi primi totusi somaj pentru PFA, ceea ce ma indoiesc ca se va intampla.
Rugamintea mea finala ramane valabila, iar sarcasmul va rog sa il lasati la o parte, pentru ca tara asta numai de sarcasm nu are nevoie. Isi bate joc statul suficient de noi ca sa mai fim nevoiti sa suportam si sarcasmul unora.
Sunt PFA cu norma de venit in IT si am contracte lunare cu diverse firme si din cand in cand contracte cu durata determinata pentru diverse proiecte. Pe langa PFA mai sunt si angajat cu norma intreaga, activitatea PFA desfasurandu-se dupa orele de program.
Din pacate, in acest momentul eu pur si simplu nu inteleg ce nu inteleg ce trebuie sa platesc.
In primul rand nu mi se pare normal si logic sa platesc contributii pentru pensii/somaj/sanatate pentru PFA, in masura in care le platesc deja ca si angajat. Sa inteleg ca dupa aceasta lege daca ma duc la spital pot sa spun ca am PFA si sunt asigurat dublu, deci platesc mai mult, deci nu mai trebuie sa dau spaga cand se cere!?!?! Daca incetez activitatea PFA atunci mi se vor calcula puncte de pensie pentru activitatea prestata ca PFA si voi primi somaj?!?!?
Va rog, cineva care este in masura sa dea un raspuns clar sa o faca si sa nu se mai dea citate din lege pe care le interpreteaza fiecare cum vrea!
Buna ziua si multumesc anticipat pentru orice ajutor sau lamurire in situatia de mai jos.
Cazul este destul de intortochiat si voi incerca sa fiu cat mai succint in prezentarea lui.
Pe scara mea exista un locatar care locuiesti cu chirie intr-un apartament al primariei. Din anul 1998 acesta nu a mai platit intretinerea, ajungandu-se la fabuloasa suma de 25000 lei ron.
Evident ca aceasta datorie a dus la lucruri destul de neplacute. Oprirea gazelor, debransarea de la apa calda si caldura pe timpul iernii.
In urma numeroaselor sesizari facute de asociatie primariei, aceasta din urma a intentat proces chiriasului, iar in toamna anului trecut a obtinut hotarare irevocabila de evacuare.
Problema apare ca nici pana in acest moment chiriasul nu a fost evacuat, deorece aparent acesta a facut numeroase recursuri si chiar a cerut mutarea judecarii cazului in alt judet.
Intrebarea mea este ce se poate face? Cu cine sa te certi si la cine sa apelezi pentru a rezolva problema?