Buna ziua si multumesc anticipat pentru orice ajutor sau lamurire in situatia de mai jos.
Cazul este destul de intortochiat si voi incerca sa fiu cat mai succint in prezentarea lui.
Pe scara mea exista un locatar care locuiesti cu chirie intr-un apartament al primariei. Din anul 1998 acesta nu a mai platit intretinerea, ajungandu-se la fabuloasa suma de 25000 lei ron.
Evident ca aceasta datorie a dus la lucruri destul de neplacute. Oprirea gazelor, debransarea de la apa calda si caldura pe timpul iernii.
In urma numeroaselor sesizari facute de asociatie primariei, aceasta din urma a intentat proces chiriasului, iar in toamna anului trecut a obtinut hotarare irevocabila de evacuare.
Problema apare ca nici pana in acest moment chiriasul nu a fost evacuat, deorece aparent acesta a facut numeroase recursuri si chiar a cerut mutarea judecarii cazului in alt judet.
Intrebarea mea este ce se poate face? Cu cine sa te certi si la cine sa apelezi pentru a rezolva problema?
Da, este extrem de neplacut de iti vine sa urli la luna!!
faceti reclamatii peste reclamatii la primarie si solicitati sa rezolve problema vizavi de chiriasul ei. Daca nu, actionati in judecata primaria tocmai pe acest subiect.
Cat priveste evacuarea, nu puteti solicita dvs. indeplinirea acestei hotarari, doar primaria poate sa o faca, fiind cea care a castigat procesul ( daca au trecut 3 ani de atunci, nici ea nu mai poate, fiind neccesar un nou proces de evacuare pe motiv de neplata a utilitatilor).
Art. 51 din Legea nr. 230/2007 prevede: Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
Astfel, preşedintele asociaţiei va înscrie acest privilegiu la cf asupra imobilului ce aparţine Primăriei. Asociaţia nu are treabă cu chiriaşul ci cu proprietarul. Este treaba proprietarului cum îşui recuperează aceste datorii de la chiriaş...
Asociaţia va da în judecată Primăria - proprietarul imobilului cu restanţe la cheltuielile de întreţinere, iar după notarea privilegiului în cf şi după obţinerea unei hotărâri irevocabile prin care obligaţi debitoarea (Primăria) la plata cheltuielilor de întreţinere către asociaţie, veţi pune în executare silită hotărârea şi dacă nu îşi achită datoria, imobilul se va vinde la licitaţie şi asociaţia îşi va recupera cheltuielile datorate, plus chletuielile cu procesul şi cu executarea silită.
De evacuarea chiriaşului se va ocupa Primăria sau adjudecatarul imobilului...;)