avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela csv

Activitate Mihaela csv

Bună ziua!
Sunt asistent personal a copilului meu cu handicap grav, pe baza de indemnizatie(fără contract de munca). Vreau sa prestez servicii de social media management și implicit sa deschid o societate pentru asta. Întrebarea mea este : cum va trebui sa procedez cu indemnizația, va fi nevoie sa caut un alt asistent personal pentru copilul meu sau sunt permise și alte forme de venit pe lângă indemnizație?
Mulțumesc!
Bună ziua!
Fratele meu suferind de sindromul Down, beneficiar de indemnizație de handicap cu însoțitor (cupon albastru) a decedat recent la vârsta de 26 de ani și 2 luni. De la casa de pensii am primit răspuns ca nu poate beneficia de ajutor de înmormântare deoarece nu a fost pensionar. Menționez faptul ca defunctul a fost încadrat în gradul 1 de handicap, grav la vârsta de 2 ani, nu a fost apt de munca din cauza bolii(retard mental sever, absenta limbaj expresiv, incapacitate de deplasare pe cont propriu). Primăria de domiciliu ne-a îndrumat spre medicina muncii pentru un aviz de la medicul specialist care sa ateste faptul ca nu a fost apt de muncă urmând ca pe baza acestui aviz sa poate beneficia de 1/2 din ajutorul de înmormântare. As dori sa știu dacă mai exista un precedent și dacă are rost sa urmam aceste formalități.
Mulțumesc!
Copilul meu s-a nascut in data de 16 dec 2017 iar ccc mi s-a acordat incepand cu data de 19.02.2018.Intrebarea mea e: trebuie sa revin la munca acum cand copilul meu face 2 ani sau cand se implinesc 24 de luni din momentul acordarii indemnizatiei de crestere a a copilului(19 feb 2020)mentionez ca sunt din nou insarcinata iar din februarie voi avea dreptul la concediul maternal pentru cel de-al doilea copil.