avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la munca din ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la munca din ccc

Copilul meu s-a nascut in data de 16 dec 2017 iar ccc mi s-a acordat incepand cu data de 19.02.2018.Intrebarea mea e: trebuie sa revin la munca acum cand copilul meu face 2 ani sau cand se implinesc 24 de luni din momentul acordarii indemnizatiei de crestere a a copilului(19 feb 2020)mentionez ca sunt din nou insarcinata iar din februarie voi avea dreptul la concediul maternal pentru cel de-al doilea copil.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 4 Decembrie 2019
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.
In speta, revenirea se face in 17.12.2019

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In speta, revenirea trebuia facuta in data de 17.11.2019.
In aceste conditii, mama persoana care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc si lucru Eandrea31 Eandrea31 Buna. In 31 octombrie implineste copilul meu 2 anisori si daca vrea sa ma intorc la lucru inainte de 2 luni trebuie sa iasa sotul in co cediul de cresterea ... (vezi toată discuția)
Buna seara! copilul meu implineste 2 ani pe 20 octombrie. care ... Simona.nea Simona.nea Buna seara! Copilul.meu implineste 2 ani pe 20 octombrie. Care este data limita la care se poate face reangajarea pentru a beneficia de insertie? (vezi toată discuția)
Buna ziua, momentan sunt in ccc , copilul implineste varsta de ... Maria Andreea Maria Maria Andreea Maria Buna ziua, momentan sunt in CCC , copilul implineste varsta de 2 ani pe 2 martie, cand trebuie sa reîncep activitatea la locul de munca pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)