avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Activitate szabi_ur

Activitate szabi_ur

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie mai complicata,va rog sa ma ajutati cu pareri.
Descrierea situatiei:
Titulara unei Intreprinderi indivividuala in prezent beneficieaza de indemnizatie de somaj,fiind in concediu prenatal.
Intreprinderea individuala este recent infiintata.Activitatea principala : caen 4781 Comert cu amanuntul al produselor alimentare, bauturilor si produselor din tutun efectuat prin standuri, chioscuri si piete.
Titulara doreste sa aleaga sistemul de impozitare pe baza de norma de venit,ceea ce este posibil avand in vedere nomenclatorul activitatilor pt care este prevazut acest tip de impozitare in jud.Bihor.Norma de venit anuala pt aceasta activitate este de 12.100 lei

Probleme apar la indemnizatia de somaj si la indemnizatia de crestere a copilului.
1. Mai poate beneficia in continuare de indemnizatie de somaj,avand in vedere ca norma de venit/luna va fi mai mare decat ISR(indicatorul social de referinta, 500 lei) ?
2. Va putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului ? avand in vedere ca norma anuala de venit va fi mai mare decat 6xISR=3000 lei(limita prevazuta de L126/2014) ?

va multumesc pentru opinii.
Veti depune decont special.
NC
Pt TVA-ul datorat :
635 = 446
plata TVA
446 = 5121/5311
Cititi cu atentie Ordinul ANAF 112/2015,care este vigoare din 01.02.2015.
Trebuie sa completati F088.
Dar din nefericire majoritatea cererilor de inregistrare in scopuri de tva se refuza.
Răspuns la discuția Refuz Tva la plafon
Din pacate din 01.02.2015 este o procedura noua privind inregistrarea in scopuri de TVA.Atunci a intrat in vigoare Ordinul ANAF112/2015,care prevede posibilitatea respingerii inregistrarii in scopuri de tva,chiar daca s-a depasit plafonul de scutire.
Pana la 31.01.2015 la depasirea plafonului de scutire (220.000 lei) inregistrarea se facea automat,dupa depunerea unei cereri.

dpdv al TVA dvs va veti confrunta cu urmatoarele probleme:
- la achizitii nu veti avea drept de deducere
- la emiterea facturilor nu veti putea trece valoarea TVA-ului
- dar insa veti avea obligatia de a plati TVA pt livrarile sau prestarile,dupa depasirea plafonului
Descrierea situatiei :
O societate infiintata in Romania,cu sediul in Romania, inregistrata in scopuri de TVA doar in Romania inchirieaza un depozit in Slovacia, unde va depozita pe termen scurt bunurile achizitionate din Ungaria, care ulterior vor fi revandute catre clienti PJ din Croatia
Intrebari :
1. Este obligata societatea din Romania sa se inregistreze in scopuri de TVA in Slovacia ?
2. Cum se declara in D390(daca se declara) achizitiile intracomunitare de bunuri de catre firma din Romania,avand in vedere ca bunurile nu intra pe teritoriul Romaniei, ci sunt depozitate in Slovacia?
3. Cum se declara in D390 livrarile intracomunitare ,efectuate de entitatea din Romania din depozitul in Slovacia, catre clientii din Croatia( cu cod valid de TVA din Croatia)?

Va multumesc.