avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SRL din Romania depoziteaza marfuri in Slovacia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SRL din Romania depoziteaza marfuri in Slovacia

Descrierea situatiei :
O societate infiintata in Romania,cu sediul in Romania, inregistrata in scopuri de TVA doar in Romania inchirieaza un depozit in Slovacia, unde va depozita pe termen scurt bunurile achizitionate din Ungaria, care ulterior vor fi revandute catre clienti PJ din Croatia
Intrebari :
1. Este obligata societatea din Romania sa se inregistreze in scopuri de TVA in Slovacia ?
2. Cum se declara in D390(daca se declara) achizitiile intracomunitare de bunuri de catre firma din Romania,avand in vedere ca bunurile nu intra pe teritoriul Romaniei, ci sunt depozitate in Slovacia?
3. Cum se declara in D390 livrarile intracomunitare ,efectuate de entitatea din Romania din depozitul in Slovacia, catre clientii din Croatia( cu cod valid de TVA din Croatia)?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 16:54, 12 Mai 2015
daca toti cei 3 parteneri au coduri valide de tva in roi firma din RO efectueaza o operatiune triunghiulara
daca unul nu este apar probleme
depinde cine nu este platitor...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare online Andreea_321 Andreea_321 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : - o societate din RO platitoare de TVA va efectua vanzari online prin magazin online catre ... (vezi toată discuția)
Operatiune triunghiulara sau nu? psilvie psilvie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem trei firme, din 3 tari membre UE diferite, cu trei coduri TVA valabile. Firma A / Germania ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)