avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi
Forum Activitate karageta

Activitate karageta

Va multumesc ptr raspuns.
Imi puteti da un articol/alineat din legea data de starea de urgenta, care confirma faptul ca se pot tine AG? Mentionez ca este vb de un bloc cu 132 ap...fiecare scara a cate 44 de apart. Va multumesc!
Buna ziua.
Sunt presedintele unei Asociatii de proprietari si doresc sa-mi dau demisia.
Am anuntat CEX...si am stabilit o sedinta ptr a-mi prezenta demisia in fata CEX. Mentionez ca 2 din 4 membrii CEX si-au dat demisia instant cand au auzit ca nu mai doresc aceasta functie din probleme personale....iar alti 2 membri CEX, nu vor sa se prezinte la sedinta ptr a-mi prezenta demisia. Ma puteti ajuta va rog, cu un sfat? Cui predau aceasta demisie, ce se intampla daca nu ia nimeni, tinand cont ca nu se poate tine sedinta AG. Va multumesc!
Răspuns la discuția Intretinere bloc
Am mers la d-l presedinte.Nu s-a putut purta o discutie chiar cu calm din partea dumnealui. Pe contestatia mea a scris doar ca a primit si a semnat, iar cealalalta a plecat dansul cu ea in mana,spunand ca o inregistreaza.. E ok ca la mine pe contestatie a scris doar ,,Am primit azi 12.10.2019,, si a semnat? Mai mult ,a spus ca Asociatia duce modificari legii in sedinta adunararii sau in sedinta de comitet.

karageta a scris:

Da, am citit si eu azi ,ca sotia nu are voie sa lucreze ca si casier, si nimeni pana la ruda de gradul 3,daca am inteles bine!Am facut doua exemplare. Sper sa nu refuze sa o inregistreze sau chisr sa nu vrea sa scrie pe cerere ca o respinge. Da, d-l Vali,in Bucuresti sunt,in sectorul 6!

vali m a scris:

Sotia presedintelui nu are voie sa fie casier!!
Mergeti iar sa va dea nr de inregistrare. Daca spune ca nu poate, sa va scrie pe cereri ( sper ca ati facut-o in 2 exemplare), ca a primit, data si semnatura.
Nu conteaza firma de administrare...firma inregistreaza ce date ii da presedintele.
In Bucuresti sunteti?

Am mers la d-l presedinte.Nu s-a putut purta o discutie chiar cu calm din partea dumnealui. Pe contestatia mea a scris doar ca a primit si a semnat, iar cealalalta a plecat dansul cu ea in mana,spunand ca o inregistreaza.. E ok ca la mine pe contestatie a scris doar ,,Am primit azi 12.10.2019,, si a semnat? Mai mult ,a spus ca Asociatia duce modificari legii in sedinta adunararii sau in sedinta de comitet.

ynocentta a scris:

Intotdeauna cand depuneti o sesizare sau cerere la asociatia de proprietari,pentru siguranta dv,pentru a indeparta situatiile in care se poate invoca lipsa interesului dv ,solicitati inregistrarea cererii sau semnatura de primire pe exemplarul dv

Da, am citit si eu azi ,ca sotia nu are voie sa lucreze ca si casier, si nimeni pana la ruda de gradul 3,daca am inteles bine!Am facut doua exemplare. Sper sa nu refuze sa o inregistreze sau chisr sa nu vrea sa scrie pe cerere ca o respinge. Da, d-l Vali,in Bucuresti sunt,in sectorul 6!

vali m a scris:

Sotia presedintelui nu are voie sa fie casier!!
Mergeti iar sa va dea nr de inregistrare. Daca spune ca nu poate, sa va scrie pe cereri ( sper ca ati facut-o in 2 exemplare), ca a primit, data si semnatura.
Nu conteaza firma de administrare...firma inregistreaza ce date ii da presedintele.
In Bucuresti sunteti?

Nu era adresat dvs msg-ul in care m-am exprimat cu ,,d-le administrator"" ! Multumesc foarte mult ptr sfaturi! Azi ajung din nou la imobilul pe care il decin ca proprietate,sa vad ce pot rezolva!

ynocentta a scris:

karageta a scris:

Cred ca nu ati fost suficient de atent,d-le administrator! Baiatul a lucrat timp de FIX O LUNA(ptr ca doar s-a zugravit),iar la interetinere au fost trecute 2 pers, doua luni.

1-Nu sunt administrator de imobil !
2-Inregistrarea in evidenta de calcul a locatarilor nu se face pentru toti cetatenii care intra in bloc
Aspectul ca o persoana intra in apartament o luna de zile pentru ca sa execute instalatie sanitara,igienizare sau instalare centrala termica nu constituie temei legal pentru a fi introdusa in baza de calcul persoane care domiciliaza in condominiu
3-Legiuitorul nu a prevazut dispozitii conform carora asociatia de proprietari sa introduca persoane in intretinere in cazul in care locatarii desfasoara modificari la proprietatile lor

Multumesc f mult ptr sfaturi ,dl Vali. Fondul de rulment este afisat inainte de total,
Cu prima contestatie m-am prezentat la biroul Asociatiei,unde se fac si incasari. Acolo nu am gasit-o decat pe d-na casier(sotia d-lui Presedinte),care a si luat cererea mea in care contest cele afisate la intretinere,insa nu am primit nr de inregistrare si nici raspuns. M-ai spus ca i-o va inmana presedintelui si totodatata mi-a mentionat ca nu trebuie sa ma supar ptr 20 lei. (exact cum a spus si d-l in msg de mai sus) . Mentionez ca momentan nu locuiesc in blocul respectiv,si cand merg, nu o gasesc decat ptr sotia d-lui Presedinte . Fac cea- de-a doua contestatie si incerc sa ma prezint azi,in speranta ca il voi gasi pe d-l presedinte,desi....ma tem ca nu.Blocul este Administrat de o firma!
vali m a scris:

Si dvs treceti muncitorii la intretinere????
Locuieste acolo 15 zile pe luna??
Hai sa trecem bunicii care vin cateva ore sa stea cu cei mici, bonele.....

Karageta...in primul rand, contestatia listei afisate,sa va dea nr de inregistrare.Daca nu va raspunde...direct la avocat.Va adresati presedintelui,nu administratorului.
In contestatie cereti plata esalonata a fondului de rulment...nu se trece tot odata...ar trebui schimbat omul ala. Dar, este important, fondul de rulment este trecut inainte de total de plata sau dupa? Daca este dupa dupa , puteti plati esalonat.

Bloc Expert a scris:

Intrebare: credeti ca acel meserias care renoveaza apartamentul se teleporteaza direct in interior sau foloseste scara blocului / liftul? Cu materialele pentru renovare tot asa face? Dar cu deseurile / molozul rezultat din renovare? Dar cu mizeria rezultata pe scara blocului de la carat materiale / moloz? Sa intrebam si de disconfortul creat celorlalti vecini cu zgomotul de la renovare? Si, fiind "un singur domn" foarte posibil ca lucrarea sa dureze destul de mult.
Dupa ce va raspundeti la toate intrebarile astea, luati in considerare ca pentru o persoana la intretinere se platesc in jur de 15-20 de lei si apoi, in fata oglinzii, intrebati-va si raspundeti-va singur dar sincer: pe bune, chiar sunt pregatit sa stau la bloc?

Multumesc f mult ptr sfaturi ,dl Vali. Fondul de rulment este afisat inainte de total,
M-am adresat presedintelui cu prima contestatie la care nu am primit nr de inregistrare si nici raspuns. Blocul este Administrat de o firma!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca nu ati fost suficient de atent,d-le administrator! Baiatul a lucrat timp de FIX O LUNA(ptr ca doar s-a zugravit),iar la interetinere au fost trecute 2 pers, doua luni. Nu rastalmaciti si nu va dati cu presupusul, cat a durat ,cat moloz si cat zgomot. Credeti ca sunt datoare sa platesc ptr o perioada de mai multe luni,prezenta unui om care a venit 4 ore pe zi in imobil .timp de O LUNA,REPET?? Putinele materiale au fost carate de proprietar iar baiatul care venea sa zugraveasca,urca zilnic pe scari ptr ca avea ca si ,,linie de transport,, , o bicicleta si din bun simt ,nu urca cu liftul! Ce ziceti de asta?.. iar mizeria de pe scara blocului despre care vb, nu se pune problema. Mai sunt si oameni educati si de bun simt,astfel incat ,in urma lor sa stranga . Credeti ca ptr a locui la bloc, trebuie sa acceptam sa fim inselati? Mai mult de atat,daca in apart nu locuieste absolut nimeni si este trecuta oricum o persoana la intretinere, care nu foloseste nimic din cele mentionate de dvs, nu credeti ca este suficient? Disconfortul creat,este permis conform legii, respectand orele de liniste si decibelii! Daca dvs puteti renova o casa in liniste totala,atunci imi cer scuze. Ce-ati zice sa respectam mai mult legea! Președintele asociației de proprietari răspunde în scris la sesizările și contestațiile scrise ale
proprietarilor din condominiu în termen de maximum 10 zile de la primirea acestora (art.57 pct.e).
Va multumesc foarte mult ptr raspuns.Am sa contest in scris din nou numarul de persoane si cheltuielile adaugate. Fondul de rulmet ,respectiv 470 lei,,este normal sa mi-l treaca la plata,tinand cont ca apart l-am cumprat de 45 zile si de doar 2 luni si jumatate pana la sfarsitul anului? Multumesc anticipat!