avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate Dana Niculescu

Activitate Dana Niculescu

Răspuns la discuția somatie de plata - executare
eu consider ca trebuia indepinita procedura de comunicare a hotararii si apoi sa fie investita cu formula executorie, din punctul meu de vedere Decizia 38/2007 nu se aplica in speta, vorbim totusi de procedura speciala instituita de OG 5/2001 nu de cea reglementata de Codul de proc civ. prin art. 720 indice 1 si urmat.
Răspuns la discuția executare silita
cei 5 mil de lei vechi sunt avansul pentru onorariu de executare, acestia nu se pot recupera decat de la debitor, iar datele pe care le dati sunt insuficiente pentru a stabili daca exista sau nu o culpa a executorului sau a dvs., ar trebui studiat tot dosarul de executare de catre un avocat
Nu are nici o legatura faptul ca esti sau nu la prima abatere, ce este foarte important si ce trebuie sa te preocupe f mult este starea in care se afla pietonul pe care tu l-ai lovit pentru a vedea la care din art. 182 si urm C. penal te incadrezi
Depinde de vatamarea corporala pe care ai pricinuit-o pietonului precum și de acesta (daca face plângere penală pentru vătămare corporală sau nu).
În cazul în care pietonul are nevoie de îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile atunci acțiunea penală se pune în miscare la plângerea prealabilă făcuta de pieton, însă dacă acesta are nevoie de îngrijiri medicale mai mult de 60 zile sau dacă în urma accidentului acesta a avut următoarele consecințe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, atunci plangerea penală se pune în mișcare din oficiu.