nicolae lacatusu a scris:
Domnule, induceți oamenii în eroare. Cuvantul CONDOMINIU înseamnă bloc, nicidecum complex rezidențial. Așa că, în condițiile legii, trebuie acordul proprietarilor din condominiu în procentul cerut de legislație și atat. Cei din jurul blocului/ condominiului pot să latre până rămân fără voce. Nu există și nu va exista în lege o distanță de acord în jurul condominiului. Cui nu-i convine, să meargă în SUA, căci acolo este "intimitate maximă". Cât timp la noi nu poți tine nici legată cu lanțuri o bicicletă, cu cât sunt mai multe camere, cu atât mai bine. Norocul nostru este că nu prea se opresc migranții pe la noi.
latka a scris:
Intrucit acel sistem este doar pentru blocul dvs., el este o proprietate comuna exclusiva si nu trebuie obtinut consimtamintul tuturor proprietarilor din condominiu, am explicat asta anterior. Din moment ce proprietarii din blocul respectiv si-au dat acordul, discutia este incheiata.
Un alt argument ar fi ca intretinerea acelei proprietati comune nu cade decit in sarcina celor din acel bloc, deci nu priveste pe toti proprietarii din condominiu.
Dar, pentru lamurire completa v-am indicat studierea documentelor de pe site-ul autoritatii din Romania, ANSPDCP . Un exemplu gasiti aici, dar nu e singular:
[ link extern ]
Vreau sa va multumesc tuturor pentru raspunsurile clare si concise!
Degeaba am facut scandal, va informez ca sistemul a fost oprit, pana la solicitarea unui punct de vedere din partea ANSPDPC. Membrii CEX tot o tin pe a lor, ca nu ne-am exprimat NOI, PROPRIETARII DIN BLOCUL UNDE se afla instalat sistemul, acordul GDPR pentru existenta camerelor, ci doar un ACORD DE INSTALARE. Invoca, de asemenea, si faptul ca pe siteul Autoritatii se specifica ca acest sistem trebuie trecut prin Adunare Generala (dar noi nu eram in ASOCIATIE) la momentul respectiv.
De asemenea, LOGIC SI INEVITABIL, NOI, chiar daca nu eram in asociatie la momentul respectiv, trebuia sa ne platim intretinerea, nu? Membrii CEX se prevaleaza de faptul ca a fost adaugata inca o coloana, la tabelul listelor de intretinere, pentru plata camerelor (in special, pentru cei care nu sunt in tara, ci sunt plecati afara, ca sa isi poata plati si ei camerele).
Din punctul meu de vedere, ma consider prejudiciat, pentru ca in conditiile in care va exista o fapta antisociala, vreun furt din autoturisme sau vreo spargere a unui apartament, nu ne vom putea folosi de un banal sistem de supraveghere video, care sa fim seriosi, mai sperie cat de cat hotii.
Ce ma sfatuiti sa fac? Initial, ma gandeam sa sun la politie, pentru ca banuiesc, din cele mentionate in toate raspunsurile dvs. clare si pertinente, ei ar trebui sa solutioneze acest aspect.
Va multumesc inca odata tuturor pentru raspunsuri!