Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si un sfat in ceea ce priveste urmatoarea situatie:
Mama mea a revendicat o mostenire si conf. Legii 18/1991 a depus cerere in care a fost obligata de primarul de atunci sa-i treaca si pe ceilalti mostenitori. Ulterior, la legile 169/1997, 1/2000, 247/2005, pentru un rest de mostenire, a depus cerere doar in nume propriu. Pana in acest moment nimeni din ceilalti mostenitori nu au depus cerere sau sa faca vreun demers in acest sens. Mama s-a trezit cu citatie ca este data in judecata de un urmas al unuia din mostenitorii trecuti in cererea de la Legea 18 care revendica drepturile. Intrebarea mea este: are dreptul la mostenire daca nu a depus cerere in termen si daca are dreptul si la restul de mostenire unde nu mai este trecut, respectiv la cea obtinuta conf. Legii 169/1997, 1/2000 si 247/2005, in urma carora a fost pusa in posesie doar mama mea.
Sper sa ma fi facut cat de cat inteleasa.
Va multumesc asnticipat!
nu am primit un raspuns la intrebarea daca este legal ca proprietarul de teren sa suporte cheltuielile cu mutatul conductelor si plata pagubele produse prin avarierea acestora, daca se intampla, pentru a se putea folosi si el de terenul pe care-l detine. S-a pomenit de un ordin nr. 47/2003 pe care nu-l gasesc. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati !
Multumesc mult!
detin un teren in al carui subsol trec conducte cu apa sarata si titei. PETROM nu a dat aviz favorabil pt.constructie decat in cazul in care proprieterul, pe cheltuiala sa, muta aceste conducte. Este legal? Nu ei trebuie sa faca acest demers sau nu cumva trebuie sa plateasca o renta anuala proprietarului, comf. Legii petrolului (nr. 238/2004)? De asemenea, pe acelasi teren exista si 5 stalpi electrici, apartinand tot lor, pt. care vor sa plateasca chirie. Ce suma ar fi legala sau cum se calculeaza?
Astept raspunsul dvs.,
va multumesc!
va multumesc din suflet! sindicatul ne promite multe dar nu avem nimic concret. Sa speram ca de data asta nu sunt numai vorbe. Inca o data va multumesc!
va rog mult daca se poate sa-mi dati un raspuns competent cu privire la faptul ca og 17/2008 modifica drepturile salariale ale registratorilor si statisticienilor de medicina legala obtinute prin legea 115/2004, respectiv, reducandu-le la jumatate. Este posibil ca un drept salarial dobandit si castigat la un loc de munca sa poata fi injumatatit? Mentionez ca in legea 115/2004 eram asimilati cu sora medicala. Este o masura care a afectat maxim100 de persoane din tara. Oare s-a facut o economie la bugetul de stat? Ce solutii exista pentru remediere? S-a incalcat vreun drept? este legal ce se intampla? va multumesc anticipat si astept un raspuns urgent!