detin un teren in al carui subsol trec conducte cu apa sarata si titei. PETROM nu a dat aviz favorabil pt.constructie decat in cazul in care proprieterul, pe cheltuiala sa, muta aceste conducte. Este legal? Nu ei trebuie sa faca acest demers sau nu cumva trebuie sa plateasca o renta anuala proprietarului, comf. Legii petrolului (nr. 238/2004)? De asemenea, pe acelasi teren exista si 5 stalpi electrici, apartinand tot lor, pt. care vor sa plateasca chirie. Ce suma ar fi legala sau cum se calculeaza?
Astept raspunsul dvs.,
va multumesc!
In conditiile art. 8 din Legea nr. 238/2004 trebuie mai intii sa ii notificati despre despagubirile pe care trebuie sa vu le acorde si apoi sa va adresati instantei de judecata in caz de refuz sau ub kuosa raspunsului. Va trebui sa va raportati despagubirile la valoarea de circulartie a terenului.
Buna ziua.
Am intervenit pentru ca sunt in prezent intr-o situatie similara. Am cumparat un teren intravilan dar nu imi pot exercita atributul de proprietar pentru ca sub acesta exista o teava care are diamentrul de 3 metrii si care apartine Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice sau de scurgere a apei menajere
Efectiv acest teren este neconstruibil in totalitatea sa si m-ar interesa solutiile recomandate celuilalt utilizator din forum.
Ideea este ca aceasta conducta de apa menajera nu poate fi schimbata pe cheltuiala proprie avand in vedere ca ea asigura scurgerea apei menajere a unei parti semnificative din totalul apei colectate la nivelul orasului. Din estimari cam 1/4. Am stiut de existenta acestei probleme dar nu la reala sa importanta si avand in vedere acest lucru nu pot merge pe actiune in evictiune .
Am preferat sa construiesc chiar si o constructie suspendata lasand parterul liber pentru eventuale interventii dar arhitectii nu mi-au oferit concret vreo varianta.
Exista vreo posibilitate de a solicita despagubiri?
nu am primit un raspuns la intrebarea daca este legal ca proprietarul de teren sa suporte cheltuielile cu mutatul conductelor si plata pagubele produse prin avarierea acestora, daca se intampla, pentru a se putea folosi si el de terenul pe care-l detine. S-a pomenit de un ordin nr. 47/2003 pe care nu-l gasesc. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati !
Multumesc mult!
In mod normal aceasta obligatie nu trebuie sa existe . Depinde cat de rabdator sau interesat esti sa te pregatesti de un luuuuung proces pentru apararea acestor drepturi. Garantarea dreptului de proprietate in Romania este adesea o himera si o idealitate.
A fi proprietar presupune a -ti asuma si obligatii dar personal, in acest caz nu consider ca intra in aceasta categorie situatia ta (si a mea) .
Baza articolului.
danaa1
Am nevoie de un ajutor, Speta e in felul urmator:
In zona mea nu exista canalizare pentru apa menajera, asa se face ca apa menajera fiecare gospodar o lasa ... (vezi toată discuția)