avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... baza articolului.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

baza articolului.

Am nevoie de un ajutor, Speta e in felul urmator:

In zona mea nu exista canalizare pentru apa menajera, asa se face ca apa menajera fiecare gospodar o lasa sa se scurga la vale, ca apoi apa sa ajunga intr-o prapastie.
Vecinul meu al carui proprietar detine prapastia, din motive de rea credinta, mi-a pus un dop la teava de scurgere a apei menajere ce se scurgea in prăpastie (prăpastia fiind o pădure, proprietatea sa), vecinul nu m-a instintat, si m-am trezit cu inundatie de la apa menajera.

Intentionez sa-mi dau in judecata vecinul ce mi-a cauzat aceasta pagubă, am chemat la fata locului politia, insa acestia mi-au zis ca nu au ce sa faca din moment ce apa menajera se varsa pe proprietatea vecinului meu lucru ce nu trebuia.

De acord ca nu trebuie ca apa menajera sa curga pe terenul vecinilor, insa acest lucru s-a facut la intelegere amiabila cu parintii lui cu multi ani mai inainte, in prezent decedati.

Legal si cu un bun simt, vecinul ce mi-a pus dop la teava, putea sa ma instinteze ca nu doreste ca apa menajera sa curga in prapastia proprietatii sale, ca apoi eu sa pot cauta alta solutie pentru revarzarea apei menajere.

Va rog sa ma ajutati, care este baza articolului prin care pot sa-l dau in judecata pe acest vecin ce mi-a pus dop la teava fara sa ma instinteze si astfel am avut inundatie?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
danaa1, utilizator

Alte discuții în legătură

Functionarul ameninta-santuri KINGA123 KINGA123 Buna Ziua!Am o mare problema. Locuiesc la casa particulara, si din pacate relatia intre familia mea si a unor vecini nu este tocmai buna, problema principala ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de proprietari vinovat de inundatia produsa in apartamentul de la parterul blocului? relav_2010 relav_2010 Buna ziua. Locuiesc la parterul blocului (p+4), construit in 1964. Deoarece absenez din tara, am imputernicit notarial o persoana care tine legatura cu ... (vezi toată discuția)
Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala NWA84ro NWA84ro Buna ziua, Imi renovez apartamentul dintr-un bloc din \'77 si am dilema racordarii masinii de spalat rufe la conducta pluviala. Atat presedintele ... (vezi toată discuția)