Bună seara.curtea cu tot cu case are 700 mp.noi deținem 125 mp ,vecinul 75 mp iar alt vecin 170 mp.lor li sa retrocedare 150 mp de case si 103 mp din teren liber de construcii(din curte) conform hotărârii judecătorești,aceștia și-au înscris în cartea funciară hotărârea si au delimitat scriptic cum au dorit ei fizic inca nu au făcut-o. ma amenintat ca imi taie apa pentru vreo 2 luni si ca daca o sa vreau sa imi trag coloana separată nu imi va da voie să o fac pe terenul lui.si ca imi va lăsa 90 cm drum de servitute până la casa mea care este in capătul curții această fiind patrata
Bună ziua și la mulți ani. Prin sentință ni sa recunosc ceea ce scrie în contractul de vânzare cumpărare mai exact suprafață casei, terenul și acea cotă indiviza. Contractul de închiriere cu primăria pentru o suprafață din curte a fost încetat deoarece au fost retrocedate casele și terenul nevandut. Presupun ca va trebui facut un partaj pentru a ști mai exact care ne este situația. Va mulțumesc pentru răspuns
Bună ziua, avem o sentința definitiva cu recunoașterea dreptului de proprietate într-o curte comuna. Menționez ca noi avem locuință în fundul curții. Între timp foști proprietari sau judecat cu primăria și au câștigat uni 2/ 8 iar celalalt 3/4 din clădirile. Nevândute ale primăriei și o parte din curte. Pana în prezent noi aveam în închiriere de la primărie 52 mp dar de când au întrat în posesie acest contract sa anulat. Prin contractul de vânzare cumpărare cu primăria noi deținem 125 mp și 26.30 % cotă indiviza. Cum se poate delimita drumul de servitute și cota indiviza sa nu ne trezim doar cu un gang pana în strada. Este necesar deschiderea unui nou proces pentru aceasta sau mai bine să îi lăsăm pe ei sa ceara acest lucru. Multumesc