avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Activitate Adyconst

Activitate Adyconst

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Geanina DRIAN a scris:

Prezentati-vă sau veți fi amendat.
Nu există rețete magice pentru a ieși din povestea asta.
Decât dacă ați parcat din rațiuni de urgență, pe care le puteți dovedi.
În plus, dacă vă prezentați, poate primiți doar un avertisment.

Care este baza juridica ce ne obliga sa ne prezentam la P.L.?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Amenda Circulatie

Mihnea Dorian a scris:

Nu a savarsit politia niciun abuz in acest caz, in ultima fraza chiar am spus ca legal e cum spuneti dvs. Am vrut doar sa mentionez ca si politia cateodata mai aplica legea dupa ureche.

Dl Dorian, ei nu spun ca o aplica dupa ureche... Ei mi-au spus ca astea sunt normele lor interne! Adica am avut permisul suspendat 4 luni, nu l-am predat, am cerut prin email sa-mi comunice data la care incepe suspendarea, eu fiind mai mult plecat peste hotare, am avut o "inspiratie" si la 5 zile dupa cele 120 legale, am intrebat la relatii cu publicul in ce situatie este carnetul meu: suspendat sau nu! Spre stupoarea mea am aflat ca inca figuram ca suspendat!!! Raspunsul lor: norma interna! Cerere, copie CI si am "reintrat" in legalitate! Recomand mare atentie in relatia cu Rutiera! Sunt stat in stat!!!
Răspuns la discuția Amenda Circulatie
Ati uitat certificat grefa. Este cumva in RA/OUG 195/2002 si nu vad eu? Scrie in lege care sunt procedurile de recuperare permis? NU! Am cerut exemple nu reluari... Ce nu scrie la lege este in regulile interne ale celor de la rutiera! QED!
Răspuns la discuția Amenda Circulatie

latka a scris:

Nu ați prezentat nici o procedura interna a poliției, referitor la întrebarea pusa de utilizatorul care a deschis acest topic.

Am arătat ca acest lucru e scris în Oug195 /2002 la art. 118 aliniatul 2, ...

Dacă ați fi știut acest lucru, ați fi scris încă de la început, nu e nici o problema, învățați acum codul rutier.

3 paragrafe 3 minciuni/dezinformari! Sau 2+ 1 divagare(partea cu OUG...)
Nu a intrebat nimeni de OUG si cred ca sigur nu aveti carnet, caci ati fi stiut ca OUG 195/2002 este obligatorie ptr examen!
2. Am prezentat o procedura interna ce include certificat de grefa. Nu este prevazuta nici in OUG nici in RAOUG 195/2002. Daca ma contraziceti din nou, va rog articolul ce prevede procedura de recuperare permis. Daca nu, nu am nevoie de scuze! Thanks.
Răspuns la discuția Amenda Circulatie
In al treilea rând nu am remarcat care e acea prevedere interna a poliției care s-a aplicat în cazul utilizatorului ce a deschis acest topic? Eu v-am arătat ca e doar o prevedere legala.

Norma interna este cea descrisa de mine cu procedura de urmat inclusiv ducand certificat de grefa!
Certificatul de grefa este documentul în baza căruia se restituie permisul și atit. Nu se merge la politie și spui ca am depus plingere și ți se da permisul.

Pasii/procedurile de urmat inclusiv in acest caz sunt reglementati de reguli interne!
Daca ati fi citit atent, ati fi observat ca am raspuns initial strict la intrebare! Daca aveti, din proprie experienta (si observ ca nu aveti aceasta experienta) cunostiinta de norme interne ce contrazic spusele mele, referitoare la pasii de urmat in cazul retinerii permisului urmat de plangere contraventionala , va rog sa le enumerati! OUG 195/2002 este cunoscut de toti soferii! Comportamentul politistilor de la rutiera nu este cunoscut de toti, decat cand este prea tarziu, uneori! Prin ceea ce faceti, citand o lege pe care oricum o cunoaste si sustinand ca nu sunt adevarate faptele/situatiile descrise de mine ci sustinand ca sunt povesti de pe net, aratati un profund dispret fata de mine si o lipsa totala de interes fata de problema pusa in discutie aici: corectitudinea Politiei Rutiere in cazul dat!
Răspuns la discuția Amenda Circulatie
Certificatul de grefa este documentul în baza căruia se restituie permisul și atit. Nu se merge la politie și spui ca am depus plingere și ți se da permisul.

Latka, chiar asa trebuie procedat! Mergi la politie cu certificatul de grefa, depui certificat si copie CI, recuperezi permis, semnezi de luare la cunostiinta referitor la termen predare in caz de pierdere proces civil si apoi conduci pana la definitiva... si peste daca ai noroc de un judecator impartial, care in Judec sect. 3, cel putin, nu vei intalni! Parca sunt angajati cu juma` de norma la Rutiera!
BTW, propun sa avem un pic de respect unul fata de celalalt si impreuna sa-l ajutam pe cel ce a intrebat! Ce am spus este din experienta personala. Asa am aflat si am fost socat ca regulamentele interne la rutiera sunt peste sau chiar ignora legile tarii. Eu am facut cerere la 5 zile dupa expirarea celor 120 de zile pentru a inceta perioada de suspendare! Nu sunt povesti de pe net, este o intamplare din multele (peste 80 PV de contraventie) avute cu Politia Rutiera!
Nu crezi, este problema ta, dar lasa pe VONPAUL006 sa decida in cunostiinta de cauza!
Repet, Rutiera este stat in stat! Cei rutinati stiu ce spun... :)
Răspuns la discuția Amenda Circulatie
latka, se suspenda executarea (retinerea) permisului numai daca duci certificatul de grefa! De asemenea, dupa suspendare, daca nu te duci sa ridici carnetul si conduci, esti pasibil de alte probleme! Inclusiv penale!!! Nu spun din auzite, am avut 4 luni permis suspendat 2018 si nepredat... Sa nu mai spun ca a trebuit sa-i "somez" (prin email am cerut sa-mi spuna cand incepe suspendarea, deoarece nu sunt in tara sa predau permisul) pentru a-mi incepe suspendarea cand stiam si eu nu cand vroiau muschii lor!!! Am mers, la cateva zile dupa ce ar fi trebuit sa expire suspendarea+luna bonus sa vad starea permisului meu! Te las sa ghicesti cine a trebuit sa faca o copie xerox CI si cine a facut o cerere pentru a i se recunoaste incetarea suspendarii! Repet: rutiera chiar este stat in stat! Am ramas siderat cum niste norme interne ale lor trec peste legi!!! Verifica netul, mai sunt cazuri, eu am fost aproape de dosar penal.
Răspuns la discuția Amenda Circulatie
Daca ai facut si depus cererea dupa 30 de zile de la ridicarea de catre politie a permisului, nu este legal, Daca ai asteptat tu dupa depunerea cererii 30 de zile, atunci este legal. Oricum, prezinta situatia in scris la politia ce ti-a suspendat permisul si cere lamuriri, inclusiv istoricul carnetului tau de conducere.. Nu te astepta la minuni: serviciul rutier este stat in stat in Romania... :)
Răspuns la discuția Licenta Windows Home pe firma
Sumele pentru licenta WIN10 sunt derizorii in momentul de fata! Asta daca doresti factura. Cat este de "licentiat" softul dupa ce platesti factura, nu discutam aici... La fel de legal poti alege proceduri de licentiere gratis oferite de situri de profil!
Răspuns la discuția Publicare online hotarare civila
Multumesc pentru raspunsuri! DPMDV speta este simpla: un comunitar si-a falsificat raportul de activitate si oficiul juridic al primariei a prezentat acest raport (in copie, desigur) in procesul civil. Si o nota explicativa a ipochimenului, nota data la o luna dupa data intocmiri PV contestat! Am atras atentia instantei, am indicat inadvertentele si falsurile grosolane dar degeaba! :) In hotarare instanta recunoaste ca nu poate fi extensie a PV nota explicativa dar o acepta ca proba! Si decide ca, desi descrierea faptei si imprejurarilor din PV nu sunt edificatoare, nota explicativa (data de comunitar la o luna dupa ) este document ce trebuie si va fi/a fost luat in consideratie! :) Deci, ce doresc sa public, este sentinta unde voi sublinia pasajele in cauza! Plus fotocopii ale documentelor (toate) din dosar! Documente ce pot fi studiate si la arhiva judecatoriei! :)