avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicare online hotarare civila
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicare online hotarare civila

De curand am primit o hotarare civila. Care ma nemultumeste profund, sincer sa fiu! :) Fiind contestatar, am dreptul sa public online acea hotarare? Daca da, sunt pasaje referitoare la parti/judecator ce trebuiesc sterse/modificate? Multumesc anticipat...
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2020
Adyconst, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:02, 21 Ianuarie 2020
Parerea mea e sa discutati cu niste jurnalisti. Daca jurnalistii decid ca merita publicata, o pot face ei dupa toate regulile artei. Atentie ca nu orice blogger este considerat jurnalist din punct de vedere juridic.

Din punct de vedere legal, aveti optiunea apelului sau recursului. Deci o hotarare data o prima instanta care va stirbeste drepturile poate fi contestata pe caile prevazute de lege pentru asta. Daca nu faceti asta inseamna ca sunteti de acord cu hotararea respectiva.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
tgeorgescu, utilizator
Faptul că publicati o hotărâre online nu va ajuta cu absolut nimic,nu obțineți nimic din punct de vedere juridic,nu va ajuta intr o cale de atac etc.Atentie ce comentarii faceti va treziți apoi dat în judecată și datorându mii de euro daune morale.Este indicat sa folositi initiale pt numele părților...Concentrati-va pe remedierea sentinței în căile de atac,consultați un avocat etc.
Multumesc pentru raspunsuri! DPMDV speta este simpla: un comunitar si-a falsificat raportul de activitate si oficiul juridic al primariei a prezentat acest raport (in copie, desigur) in procesul civil. Si o nota explicativa a ipochimenului, nota data la o luna dupa data intocmiri PV contestat! Am atras atentia instantei, am indicat inadvertentele si falsurile grosolane dar degeaba! :) In hotarare instanta recunoaste ca nu poate fi extensie a PV nota explicativa dar o acepta ca proba! Si decide ca, desi descrierea faptei si imprejurarilor din PV nu sunt edificatoare, nota explicativa (data de comunitar la o luna dupa ) este document ce trebuie si va fi/a fost luat in consideratie! :) Deci, ce doresc sa public, este sentinta unde voi sublinia pasajele in cauza! Plus fotocopii ale documentelor (toate) din dosar! Documente ce pot fi studiate si la arhiva judecatoriei! :)
Dupa cum vi s-a spus, aveti cai legale pe care puteti contesta decizia. Daca nu le-ati utilizat, ati pierdut procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura s.stefan s.stefan Buna ziua, In urma unui eveniment rutier soldat cu pagube matereale, politia a incheiat un proces verbal prin care s-a stabilit ca sunt vinovat de cele ... (vezi toată discuția)
Cale de atac împotriva hotãrârii pronunþate în contestaþia în anulare paumaria paumaria Am facut o cerere de contestati in anulare pentru ca in recurs nu s-au cercetat doua dintre motivele recursului. Unul este ca instanta de fond a analizat ... (vezi toată discuția)
Procedura comunicare hotarare judecatoreasca irevocabila clientX clientX Conform noilor reglementari facute de guvernul Boc, caile de atac pt pv contraventii politia rutiera s-au redus la UNA SINGURA. Deasemenea, hotarirea ... (vezi toată discuția)