avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura comunicare hotarare judecatoreasca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura comunicare hotarare judecatoreasca irevocabila

Conform noilor reglementari facute de guvernul Boc, caile de atac pt pv contraventii politia rutiera s-au redus la UNA SINGURA.
Deasemenea, hotarirea judecatoriei este definitiva si iravocabila. Deci nu isi produce efectele de la data comunicarii, ci de la data pronuntarii.
In aceste conditii, nefericitul contestatar al unui pv de contraventie, cum afla ca ii este suspendat dreptul de a cunduce?
Sau mai precis cum ii este COMUNICATA hotarirea definitiva, procedura stabilita in legislatia europeana?
Cel mai recent răspuns: astrea , utilizator 19:02, 4 Februarie 2011
Verifica la condica de sedinte solutia instantei sau pe portalul instantei.
super tare raspuns

Intrebarea mea era daca in lipsa comunicarii nu se incalca legislatia in vigoare din aceasta tara, daca ma poate ajuta cineva in sensul acesta.
Cu siguranta ca legislatia europeana este grav incalcata.
Legea 276/2009
10. Dupa articolul II se introduce un nou articol, articolul III, cu urmatorul cuprins:
"Art. III. - Hotararile judecatoresti irevocabile se comunica partilor."
A fost abrogat prin legea 202/2010.
Art. XVII. - Articolul III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 212/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 837 din 12 decembrie 2008, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 276/2009, se abroga.
Si in acest caz nu sunteti de acord cu cel care a deschis topicul?
Nu este grav incalcata legislatia europeana? As paria ca BA DA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand este definitiva sentinta pronuntata de tribunal? la judecatorie am obtinut anularea pv ,dar IPJ a depus recurs cerand: sa se respinga plangerea mea si sa se mentina Pv de constatare si sanctionare a ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca necomunicata IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Am contestat un ”proces verbal de circulatie”,intocmit de o militianca,in Bihor(eu sunt din Tg-Jiu) ;nu semnasem pr.verbal pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Problema permis suspendat - plangere respinsa marianandrei marianandrei Buna ziua. Vara trecuta am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-o intersectie, incident pentru care mi-a fost suspendat permisul pentru 60 de zile ... (vezi toată discuția)