Cand este definitiva sentinta pronuntata de tribunal?
la judecatorie am obtinut anularea pv ,dar IPJ a depus recurs cerand: sa se respinga plangerea mea si sa se mentina Pv de constatare si sanctionare a contraventiei ca fiind temeinic si legal incheiat. La tribunal s-a admis recursul.
Cand este definitiva sentinta data de tribunal ? Dupa ce trece termenul legal de contestare?
Decizia tribunalului este irevocabila de la data pronuntarii ( art 377al.2 pct.4 c.proc.civ.)
Hotararea nu mai are o alta cale de atac si nu se comunica.
Nu vreau sa supar, dar din art. 377al.2 pct.4 c.proc.civ. la care faceti referire nu reiese ca o decizie ramane irevocabila de la pronuntare.
Mai mult, Legea 276/2009 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 212/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru:....
10. Dupa articolul II se introduce un nou articol, articolul III, cu urmatorul cuprins:
"Art. III. - Hotararile judecatoresti irevocabile se comunica partilor."
Atunci care mai este rostul comunicarii?
Acel articol prevede cand o hotarare este irevocabila adica una pronuntata in recurs cand s-a solutionat fondul.
Data ramanerii irevocabile este evident data pronuntarii, alta data fiind inexistenta dat fiind faptul ca la acea data se sfarseste ciclul procesual.
Cat despre articolul invocat de dvs. , acesta a fost abrogat prin disp. legii 220/2010 si anume:
Art. XVII. - Articolul III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 212/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 837 din 12 decembrie 2008, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 276/2009, se abroga.
User-ul s-a judecat pe legea veche cand sentinta era atacabila cu recurs.
De altfel inexistenta comunicarii rezulta tot din actualele dispozitii privind solutionarea plangerii contraventionale si anume:
La articolul 118, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu urmatorul cuprins:
"(31) Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila.
La articolul 118, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(4) In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
Deci nu avem comunicare.:sorry:
Azi am primit de la IPJ instiintare ca mi s-a prelungit perioada de suspendare cu 30 de zile pt. ca nu am predat permisul in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a sentintei.
Mai trebuie sa dau testul 13 din 15?