avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu mi-a fost comunicata hotararea judecatoreasca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu mi-a fost comunicata hotararea judecatoreasca

In anul 2008 am avut un accident ''cu cine nu trebuie'' si am depus plangere contraventionala.S-a facut expertiza tehnica judiciara(in care concluzia a fost de nevinovata), nenumerate probleme pe parcursul acestui proces, nu are sens sa insir tot, a tot intervenit in procesul meu cu IPJ persoana care m-a accidentat, ultima incercare a fost o expertiza extrajudiciara, pe care judecatorul, la cererea avocatei, a respins-o, ajungem la final in data de 21.02.2011 cand verdictul soc, se respinge plangerea,am vazut pe internet si am asteptat, siderate, si eu si avocata ,motivarea acestei hotarari.Din 21.02.2011 si pana azi 07.07.2011 nu am primit de la Judecatoria IALOMITA.Primesc acasa o recomandata,ma duc sa o ridic,cand ce sa vad.....o instiintare de la serviciul rutier in care ma anunta ca [''prin sentinta civila nr.7077/21.02.2011,irevocabila Judecatoria Slobozia a respins plengerea contraventionala impotriva procesului verbal de contraventie'', drept pentru care mi se suspenda permisul de conducere incepand cu data de 11.07.2011(procesul verbal de contraventie a fost intocmit incorect, data cu o luna mai devreme, am refuzat sa semnez nu a avut martor, au adaugat dupa aceea un martor,pe cel cu care m-am tamponat,care de fapt m-a lovit, deci aveam 2 PV diferite,unul cu martor,unul fara,multe s-au intamplat....oricum s-a judecat si pe fond) . Intrebarea mea este :nu trebuia sa primesc si eu in acelasi timp cu IPJ-ul motivarea?!Scuze de insiruirile mele, plang,mi se pare asa de nedrept ce mi se intampla.......
Cel mai recent răspuns: jenidoria , utilizator 15:18, 6 Octombrie 2011
faptul ca ati primit adresa nu inseamna ca politia a primit motivarea.
deoarece sentinta este irevocabila, motivarea nici nu conteaza. procesul verbal contestat este irevocabil si poate fi pus in executare - atit sanctiunea principala cit si cea complementara.

politia doar a vazut solutia si a procedat in consecinta. nimic ilegal.
Regret ca avocatul dvs. nu v-a spus ca hotararile irevocabile nu se comunica, hotararea dvs. fiind definitiva si irevocabila de la data pronuntarii.
Astfel, urmare a intrarii in vigoare a legii 202/2010 hotararile sunt definitive si irevocabile de la data pronuntarii in plangerile contraventionale iar hotararile irevocabile nu se mai comunica, prin aceeasi lege fiind abrogate si disp. privitoare la comunicarea hotararilor irevocabile prevazute legea 276/2009 .
La articolul 118, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31), cu urmatorul cuprins:
"(31) Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila."
3. La articolul 118, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(4) In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere."
Art. XVII. - Articolul III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 212/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 837 din 12 decembrie 2008, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 276/2009, se abroga.

In sentinta citita pe net scria doar se respinge plangerea...deci nu am dreptul la recurs?Eu nu trebuia sa primesc de la Judecatorie o instiintare in acest sens?Pentru mine este importanta motivarea,cred....
Multumesc
Cata vreme v-am indicat textele de lege care prevad ca hotararea dvs. este defintiva si irevocabila de la data pronuntarii...este evident ca nu mai aveti calea recursului, aceasta cale fiind inlaturata prin intrarea in vigoare a legii 202/2010 .
De altfel si pe instiintarea de la serviciul rutier v-a fost comunicat faptul ca hotararea este irevocabila din data de 21.02.2011, adica din data pronuntarii.
V-am indicat de asemenea si textul prin care hotararile irevocabile nu se comunica , deci, va rog sa cititi cu mai multa atentie raspunsul de mai sus.
Daca doriti sa vedeti care este motivarea instantei, dupa redactarea hotararii dosarul se intoarce la arhiva si o puteti lectura, iar daca doriti o copie a acesteia, puteti formula o cerere pentru eliberarea unei copii xerox.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Se pare ca nu v-ati ales avocatul care trebuia deoarece in loc sa va ajute mai rau v-a incurcat. Acum nu mai aveti altceva de facut decat sa supotati in tacere trecerea timpului si sa va recapatati permisul iar reparatia sa o faceti pe CASCO (in cazul in care aveti o astfel de polita).

Alte discuții în legătură

Problema permis suspendat - plangere respinsa marianandrei marianandrei Buna ziua. Vara trecuta am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-o intersectie, incident pentru care mi-a fost suspendat permisul pentru 60 de zile ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca necomunicata IonPopescu-B IonPopescu-B Buna ziua. Am contestat un ”proces verbal de circulatie”,intocmit de o militianca,in Bihor(eu sunt din Tg-Jiu) ;nu semnasem pr.verbal pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa, hotarare irevocabila fbaflorin fbaflorin Buna...acum ceva timp am depus o plangere la judecatorie impotriva unui proces verbal de constatare(amenda 740 si permis suspendat 30 zile). La judecatorie s-a ... (vezi toată discuția)