avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cale de atac împotriva hotãrârii pronunþate în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cale de atac împotriva hotãrârii pronunþate în contestaþia în anulare

Am facut o cerere de contestati in anulare pentru ca in recurs nu s-au cercetat doua dintre motivele recursului. Unul este ca instanta de fond a analizat legalitatea procesului verbal de contraventieprevazut de art. 17 din OG 2/2001 iar eu am mentionat ca nu intruneste cerintele de legalitate prevazute de art. 16 din OG 2/2001 ( mai precis nu se mentiona unde imi desfasuram activitatea de comert- doar " spatiul 7a" fara sa precizeze unde anume este acest spatiu). Acest motiv a fost sarit si de instanta de recurs, drept pentru care am facut contestatie in anulare. La termenul dat, am inceput sa explic ca spatiul 7a este intr-un complex comercial si trebuia mentionat , conf. art.16, dar am fost oprita de unul dintre judecatori care mi-a spus ca nu se judeca acum contestatia ci doar se stabileste daca se accepta sau nu, deci sa spun doar motivele pentru care cer contestatia in anulare. Am spus motivele pe care le-am scris anterior in cerere. Dupa trei zile, adica ieri, am vazut pe net ca s-a respins contestatia.
Nu cunosc inca motivele, nici nu conteaza daca nu am discutat nici acum legalitatea proc. verbal, dar cumpot sa mai atac hotararea?
"Impotriva hotararii pronuntate pe calea contestatiei in anulare se pot formula caile de atac prevazute si pentru hotararea de atac."
Am citit aceasta fraza dar n-o inteleg. Ce cai sunt prevazute ?

Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:43, 2 Mai 2013
Cu alte cuvinte: hotararea data in contestatia in anulare este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata, adica poate fi atacata cu apel sau cu recurs.

Dar daca contestatia in anulare a fost facuta impotriva unei decizii date de instanta de recurs, hotararea care se da asupra contestatiei este si aceasta irevocabila (adica va fi definitiva, nu se mai poate reveni asupra ei).
Ma judec de un an si jumatate, am avut 6 termene si judecatorii refuza sa seuite pe procesul verbal, chiar gasesc articole din lege care sunt in favoarea intimatei desi eu nu ma incadrez in acele cazuri - sunt norme care protejeaza un interes privat iar eu nu ma gaseam in situatiile respective dar in proc. verbal nu s-a mentionat si nici un judecator nu vrea sa asculte acest lucru. Am facut o mare greseala : am reclamat inspectiei judiciare a CSM incalcarea dreptului la continuitate in procesul de fond. Deci mai am vre-o sansa in Romania sa fiu tratata dupa cum spune legea ?
Am atasat art. din lege in care ma incadrez si cel in care m-au incadratjudecatorii :
o)centru comercial - structura de vanzare cu suprafata medie sau mare in care se desfasoara activitati de comercializare cu amanuntul de produse, servicii de piata si de alimentatie publica, ce utilizeaza o infrastructura comuna si utilitati adecvate. Suprafata de vanzare a unui centru comercial este rezultata din suma suprafetelor de vanzare cu amanuntul de produse si servicii de piata si de alimentatie publica cuprinse in acesta;
p) comert in zone publice - activitatea de comercializare a produselor si serviciilor, desfasurata permanent sau sezonier in piete, targuri, oboare, pasaje publice, porturi, aeroporturi, gari, autogari, drumuri publice si strazi sau orice zona de alta natura destinata folosintei publice."
Judecatorul a subliniat, in dosar, din pct.p) "sau in orice zona de alta natura destinat folosintei publice" desi eu ma incadrez la " centru comercial" care este clar definit prin aceasta lege iar punctul p) se refera la alte zone care nu sunt definite prin lege. Adica asta ar fi logica, dar nu se aplica la judecatori sau am eu mutra de fraiera fiindca nu am avocat.
Deci chiar nu se mai poate face nimic , fiindca si recursul a fost definitiv si am putut face contestatie. Pot face cerere de revizuire ?
D-na paumaria, va luptati cu morile de vant. Ati pierdut mai mult in lupta asta decat acea amenda pe care ati primit-o. Ati consumat energie, timp, ati acumulat stres, ati neglijat afacerea...
Incercati sa va resemnati ca nimeni nu va va da dreptate, in lupta cu institutiile statului sau cu cei din domeniul Justitiei, numai Dumnezeu va da castig de cauza.
Degeaba faceti revizuire sau relamatii la CSM, CEDO, in aceaste etape nu vi se schimba sentinta; la revizuire, ca si la contestatia in anulare, se studiaza in primul rand admisibilitatea cererii, nu se judeca legalitatea si temeinicia sentintei, la fel si la CEDO ; la CSM, in cel mai bun caz (0,01% sanse) va fi sanctionat judecatorul, dar nu va ajuta cu nimic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo- incalcari ale dreptuilor la contestatie in anulare sau revizuire paumaria paumaria Am citit intr-o postare mai veche ca ne putem adresa la CEDO si in cazul cand ne sunt incalcate drepturile in caile de atac extraordinare.Eu, nefiind suficient ... (vezi toată discuția)
Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)
Judecator abuziv Just-drept Just-drept Buna seara, Stimati forumisti, juristi, avocati s.a.m.d., Ce propuneri aveti impotriva unui judecator care cu rea-credinta, da o decizie ... (vezi toată discuția)