avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... CEDO- incalcari ale dreptuilor la contestatie in ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

CEDO- incalcari ale dreptuilor la contestatie in anulare sau revizuire

Am citit intr-o postare mai veche ca ne putem adresa la CEDO si in cazul cand ne sunt incalcate drepturile in caile de atac extraordinare.Eu, nefiind suficient informata,am pierdut termenul de 6 luni de la recurs, dar am facut contestatie in anulare si mi-a fost respinsa desi motivul invocat de mine :ca instanta (nici judecatoria) nu a analizat actul sanctionar din prisma disp.art.16 al.1 din OG2/2001, deoarece nu s-a mentionat locul in care am fost gasita efectuand caomert ca PFA, loc in care conform legii nu trebuia sa am acord de functionare de la primarie. In motivarea respingerii contestatiei in anulare se spune"contestatoarea reproduce si textele art,5, atr6 al.1si2 din OGnr.99/2000" dar eu am reprodus si art.4 care defineste " centru comercial" si "cometr in zone publice" si am aratat ca am depus de la inceputul procesului acte care dovedesc ca functionez in " centru comercial".Restul motivelor pentru respingere se refera la aspecte din recursul procesului ,pe care eu nu le-am invocat in cererea de contestatie in anulare. Pot sesiza CEDO in aceste conditii ? Cele 2 motive pentru care am facut contestatia au fost ignorate complet si evident cu rea vointa.
Acesta este paragraful la care ma refer din cererea mea:
OG nr.99/2000 , aprobata prin legea 650/2002
Art. 4
În întelesul prezentei ordonante, următorii termeni se definesc astfel:
o)centru comercial - structura de vanzare cu suprafata medie sau mare in care se desfasoara activitati de comercializare cu amanuntul de produse, servicii de piata si de alimentatie publica, ce utilizeaza o infrastructura comuna si utilitati adecvate. Suprafata de vanzare a unui centru comercial este rezultata din suma suprafetelor de vanzare cu amanuntul de produse si servicii de piata si de alimentatie publica cuprinse in acesta;
p) comert in zone publice - activitatea de comercializare a produselor si serviciilor, desfasurata permanent sau sezonier in piete, targuri, oboare, pasaje publice, porturi, aeroporturi, gari, autogari, drumuri publice si strazi sau orice zona de alta natura destinata folosintei publice."
Art. 5. - (1) Orice exercitiu comercial se desfasoara numai de catre comercianti autorizati in conditiile legii.
Art. 6. - (1) Comertul in zone publice se desfasoara in structuri de vanzare cu sediu fix sau ambulant.
(2) Exercitarea activitatii de comercializare in zone publice este supusa acordului autoritatilor administratiilor publice locale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti, dupa caz, cu respectarea regulamentelor proprii ale acestora si a planurilor de urbanism.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:46, 7 August 2013
După ce autoritatea naţională competentă cea mai înaltă a pronunţat o decizie, petiţionarul dispune de un interval de şase luni pentru a sesiza Curtea.
Acest interval începe să curgă de la data la care a luat cunoştinţă personal sau prin avocatul său de decizia finală în ordinea normală a instanţelor, şi nu începând de la respingerea ulterioară a unei eventuale cereri în revizuire a procesului sau a unui alt recurs extraordinar, a unei cereri de graţiere sau amnistiere sau a oricărei alte cereri adresate unei autorităţi cu titlu de graţiere.

Mai multe detalii gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/for...
Doamna, puteti incerca si la CEDO, si la Inspectia Judiciara a CSM, insa parerea mea este ca este timp pierdut si bani aruncati degeaba.Dar incercarea moarte n'are.
Stimat forumist,

Ca regulă generală, calculul termenului de 6 luni de învestire a CEDO se raportează, în dreptul nostru, cu anumite excepții, la recurs.

Dacă în speța dvs au trecut cele 6 luni de la motivarea hotărârii în recurs, iar contestația în anulare a fost respinsă, cererea ar fi inadmisibilă, în primul rând, pentru depășirea acestui termen.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac împotriva hotãrârii pronunþate în contestaþia în anulare paumaria paumaria Am facut o cerere de contestati in anulare pentru ca in recurs nu s-au cercetat doua dintre motivele recursului. Unul este ca instanta de fond a analizat ... (vezi toată discuția)
Acord de functionare adcoimpex adcoimpex Sotia obtine venituri din activitatea independenta “ inchiriere de camere in scop turistic”. Anual primim de la AFPM Sibiu decizia de impunere pe ... (vezi toată discuția)
Autorizatii cafenea(?) unoarecare unoarecare As vrea sa deschid sezonier, in propria curte, intr-o statiune la Marea Neagra, intr-un spatiu destul de restrans, un colt placut in care sa servesc o cafea ... (vezi toată discuția)