Sotia obtine venituri din activitatea independenta “ inchiriere de camere in scop turistic”.
Anual primim de la AFPM Sibiu decizia de impunere pe care o platim la termenele fixate.
La infiintare ni s-a spus de la AFPM Sibiu ca nu e necesar sa faca un PFA numai daca doreste sa faca facturi. A facut si un PFA.
Am primit acum o adresa de la primarie prin care sotia e chemata cu o documentatie pentru a obtine “ Acordul de functionare “ conform art. 6, H.G. 99/2000 aprobata cu legea 650/2002.
Dar art. 6 din lege se refera la “comertul in zone publice”, iar art. 4 defineste si care sunt zonele publice.
1. Este casa noastra zona publica ?
2. Este legal sa ne solicite acest acord ?
3. Era necesar infiintarea unui PFA ?
Va rog sa-mi raspundeti cat puteti de repede la aceste intrebari.
Cu deosebita stima,
Adrian
Acordul de functionare ti-l da primaria in baza documentatiei pe care ti-a solicitat-o.
Cred ca te-ai exprimat gresit la punctul 2.
Este vorba de OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor pe piata.
In articolul 3 al. 2 si in anexa se precizeaza ca si activitatea prevazuta de cod CAEN 7020 Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate este supusa autorizarii cf. art. 6: Art. 3. - (1) Prezenta ordonanţă reglementează activităţile din sectorul comercial şi al serviciilor de piaţă privind cerinţele necesare desfăşurării acestor activităţi, structurile de vânzare, practicile comerciale şi regulile generale de comercializare, precum şi sancţiunile în caz de nerespectare a prevederilor acesteia.
(2) Activitatea comercială, în sensul prezentei ordonanţe, se exercită cu referire la produsele alimentare, nealimentare şi la serviciile de piaţă prevăzute în anexa la prezenta ordonanţă. Art. 6. - (1) Comerţul în zone publice se desfăşoară în structuri de vânzare cu sediu fix sau ambulant.
(2) Exercitarea activităţii de comercializare în zone publice este supusă acordului autorităţilor administraţiilor publice locale sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti, după caz, cu respectarea regulamentelor proprii ale acestora şi a planurilor de urbanism.
(3) Prevederile alin. (2) se aplică şi în cazul transferului, mutării sau extinderii unui exerciţiu comercial, precum şi în cazul modificărilor aduse structurii de vânzare.
Acum dupa ce va obtine acordul de functionare din partea primariei , sotia va fi un PFA in deplina legalitate sa primeasca controale.
E corect ce-ti cere primaria
Bafta