avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate lihte

Activitate lihte

multumesc pentru raspuns
este cineva in situatia asta care poate sa-mi spuna cat de greu e de primit banii de la CJAS pt concediu maternal?
este valabil si pentru crestere copil aceasta procedura dificila de recuperat banii?

art.10 legea 202, este valabil doar pentru salariati, intrebam pt PFA
trecere de la angajat la PFA, cateva neclaritati si intrebari

M-ar interesa urmatoarele aspecte inainte sa trec de la angajat CIM la PFA sistem real (domeniul IT):

1. creditele bancare sunt afectate in vreun fel, mentionez ca am vechime ca angajat de 7 ani, aceasta vechime o voi pierde la trecerea la PFA?
2. concediul maternal - in ce conditii poate fi pastrat, sau cum pot beneficia de el in continuare la aceeasi valoare a indemnizatiei, este o procedura complicata?
3. concediul de crestere copil - in ce conditii se pastreaza la aceeasi valoare a indemnizatiei, exista conditii speciale si este o procedura complicata?
4. concediul medical - mai exista? sau se piede in urma acestei treceri?
5. in cazul in case se intampla sa intru in concediu de crestere copil inteleg ca activitatea PFA se suspenda, m-ar interesa aici ce se intampla dupa cei 1-2 ani, ma pot intoarce la acelasi loc de munca sau automat angajatorul poate sa incheie de tot colaborarea? in ce conditii pot beneficia in continuare de "locul pastrat"

In cazul decesului in accident rutier a ambilor parinti in aceeasi zi sunt indreptatit ca FIU la 3 sau la 6 zile libere legale?
Firma unde lucrez nu vrea sa-mi acorde decat 3 zile libere insa totusi sunt doi parinti decedati.
Cui as putea sa ma adresez?