avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandrumindroc

Activitate Alexandrumindroc

Divort la notar cu stabilire domiciliu minor la tata.
Am divortat de curand la notar si s-a stabilit ca domiciliul minorului sa ramana la mine (tatal), pentru ca mama pleaca des in strainatate, nu s-a stabilit un program de vizita din acelasi motiv, in schimb in conventia de divort este specificat faptul ca mama poate sa ia minorul de la domiciliu oricand doreste cu instiintarea plealabila a tatalui, mama copilului a stat plecata 1 an in strainatate iar acum vrea sa "tina" copilul la ea pana pleaca din nou, nu am avut nicio problema cu chestia asta dar acum ea nu mai vrea sa imi aduca copilul pana pleaca. Intrebarea este daca ea poate face asta fara sa pot face ceva. As dori pentru a nu mai avea problema asta sa o dau in judecata si sa obtin tutela exclusiva, sau as dori un sfat
Urmeaza sa vb cu un avocat si pana ma intalnesc cu dumnealui, as vrea sa va adresez o intrebare, eu divortez de sotia mea avand copil mic de 2 ani jumatate pe motivul abandonului de familie, sotia lucreaza in strainatate la "negru", noi avem un apartament cumparat inainte de nunta: jumatate al meu si jumatate pe numelei ei de fata, daca obtin tutela exclusiva a copilului am vreo sansa sa obtin apartamentul in totalitate in conditiile in care nu avem cum sa calculam o pensie alimentara (adica pot sa renunt la pensie sa obtin apartamentul?)
Buna ziua, problema mea este una foarte complicata cred eu iar povestea este una foarte lunga, am sa incerc pe scurt eu si sotia mea am locuit in italia 7 ani asta inainte de nunta in ultimul an pana sa ne retragem in tara eu nu prea am avut de munca iar ea a plecat in germania la un club ne noapte unde i s-a propus sa lucreze (ce poate sa fie atat de rau ma gandeam eu atunci,ok am acceptat) dupa 3 luni de "munca" a adus o suma importanta de bani acasa si va dati seama ca m-am bucurat ca incepe sa ne mearga si noua bine, intr-un an am strans bani si am cumpărat un apartament si dupa am facut si nunta, apartamentul este cumparat pe numele ei de fata si al meu jumate- jumate, dupa aceea am aflat cu stupoare ca sotia mea lucreaza defapt intr-un bordel, nu stiu cum dar banii cred ca mi-au luat mintile si am acceptat sa faca asta in continuare pana am decis sa facem un copil, aveam vreo 20 000 de euro in cont si ea a ramas acasa cu un an inainte sa ramana gravida si eram foarte fericiti ca realizasem ceva si ne este in sfarsit bine ca ea renunta la acea "meserie" si devenim o familie normala dar fara griji, banii s-au dus nu cu mult inainte sa nasca, eu munceam (salariu+ indemnizatie erau suficienti cat sa traiesti decent) fiind totusi bani cat sa traiesti dar fara sa mai poti cumpara ceva in plus sa vreo vacanta si am decis sa ne mutam la casa mea parinteasca si sa inchiriem apartamentul, dupa 2 luni sotia s-a certat cu mama si s-a iscat un scandal de am plecat de acolo la mama ei neputand sa dam oamenii aceia afara din apartament sa ne putem muta inapoi , am stat o luna la mama ei dupa care vazand situatia destul de critica s-a hotarat sa plece iar in acelasi bordel, ea fiind plecata eu am ramas acasa cu copilul renuntand la servici si am mers inapoi la mama acasa( ea nu locuieste acolo, sta langa) sotia mea a venit dupa 2 luni cu 10 000 de euro acasa si iar ne-am bucurat ca o sa fie iarasi bine, a stat acasa 10 zile si a plecat din nou si dupa o saptamana am observat ca ea nu prea mai suna asa des si nu intelegeam de ce, am facut niste investigatii si am aflat ca un client de-al eu i-a devenit amant si mi-a recunoscut, distrus de durere si gandindu-ma la copil sa nu ramana fara mama am hotarat sa o iert sa ii ofer o sansa sa vina acasa si sa stea linistita ca vedem noi ce om face, ea m-a asigurat ca nu se mai vede cu respectivul si o saptamana a fost bine pana a gafat din nou cu respectivul, acum sunt in germania dupa ea sa incerc sa o aduc acasa caci nici copilul nu e in apele sale si chiar daca nu mai are sentimente fata de mine (se cam racise relatia noastra) sa incerce macar poate se reaprinde flacara eu jurand ca ma voi schimba si ii voi oferi toata dragostea de care se pare ducea lipsa, nici nu vrea sa se gandeasca a zis ca il iubeste pe respectivu (ea 37 ani el 20 :D)
Intrebarea este pot obtine tutela copilului cu toate drepturile , ea oricum a zis ca lasa copilul la mine pentru ca ea va pleca in continuare,dar nu vreau sa mai aiba nici un drept decat cel de a vedea copilul